CURSA DELS TEMPLERS CARRERES POPULARS

Els Templers conquisten Lleida

Àlex Méndez i Anna Artal, campions de la prova amb més de 800 atletes || La novetat aquest any va ser un recorregut de 3 km en el qual Sergi Pascual i Zoe Escobar van ser els més ràpids

Un grup de participants de la prova de tres quilòmetres, que s’estrenaven en la present edició, instants després de la sortida.AMADO FORROLLA

Més de vuit-cents atletes es van donar cita ahir al Turó de Gardeny amb motiu de la tretzena edició de la Cursa dels Templers Plusfresc de Lleida, puntuable per a la Lliga Ponent, que va tenir com a guanyadors Àlex Méndez i Anna Artal. Aquest any, a més, es va estrenar un nou recorregut, de tres quilòmetres, en el qual Sergi Pascual i Zoe Escobar van ser els més ràpids. Les dos curses van tenir la sortida i l’arribada a l’esplanada del Castell dels Templers.

A la prova llarga, amb un recorregut de deu quilòmetres, el més ràpid en categoria masculina va ser Àlex Méndez (CA Arroyomolinos) amb un crono de 33.39, seguit per Antoni Carulla (Runners Balaguer), que va ser segon amb 34.22, i de Joan Mercadé (Tri 4.40), tercer amb 34.42. En categoria femenina, el triomf va ser per a l’actual campiona de les Mitges de Ponent, Anna Artal (Amics Atletisme Andorra) amb una marca de 41.47, al davant de Núria Noguera (Prosa), segona amb 42.25, i de Carmen Cantero (Km Cero Caspe), tercera amb 43.59.

Pel que fa a la prova curta, amb un recorregut popular, que va creuar el Parc Científic i Tecnològic de Gardeny, pensat per fer en família, a l’apartat masculí el vencedor va ser l’independent Sergi Pascual amb un temps de 10.01, seguit per Adrián Camarasa (Xafatolls), segon amb 10.40, i del també independent Francesc Alòs, que va ser tercer amb un temps de 10.46. En categoria femenina, Zoe Escobar (Cokotrilos Speed Republik) es va imposar amb un registre de 12.08, i va superar Laura Pallejà (Esports Truga), segona amb 12.35, i la independent Cora de la Serna, que va ser tercera amb 13.05.

La carrera també va tenir un vessant solidari, ja que durant el procés d’inscripció els corredors podien realitzar una donació d’1, 2 i 5 euros al Banc dels Aliments de Lleida.

La pròxima cita de la Lliga Ponent tindrà lloc d’aquí a dos setmanes, el 17 de març, i serà la Cursa del Sucre de Menàrguens, que com és habitual es desenvoluparà sobre dos distàncies, una de deu quilòmetres i una altra de cinc quilòmetres.