SEGRE

ATLETISME EUROPEUS INDOOR

Històrica plata del lleidatà Bernat Erta als Europeus

Al costat d’Husillos, Guijarro i Búa al 4x400, amb què bat el rècord estatal

El lleidatà Bernat Erta, a la dreta, celebra amb els seus companys la medalla de plata a Glasgow.

El lleidatà Bernat Erta, a la dreta, celebra amb els seus companys la medalla de plata a Glasgow.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atleta lleidatà Bernat Erta, de 18 anys, va aconseguir ahir una històrica medalla de plata als Europeus indoor de Glasgow, després que l’equip espanyol acabés segon a la final del 4x400. Erta, amb els companys Óscar Husillos, Manuel Guijarro i Lucas Búa, va aconseguir a més batre el rècord d’Espanya (3:06.32). Només l’equip belga dels tres germans Borlee –Dylan, Jonathan i Kevin, amb Julien Watrin– va poder vèncer el quartet espanyol, amb una marca de 3:06.27. El bronze va ser per a França (3:07.71). El rècord anterior estava en 3:06.60 des del 2002, amb el quartet format per Carlos Meléndez, David Canal, Salvador Rodríguez i César Martínez.

Husillos, subcampió individual, va prendre al capdavant el carrer lliure en el primer relleu i va entregar el testimoni a Guijarro dos metres davant. El manxec va conservar la primera plaça fins al penúltim metre del trajecte, avançat pel belga. El toledà Búa, tanmateix, va entregar primer al més jove del grup, el lleidatà Bernat, de 18 anys, que va aguantar un vibrant mà a mà amb el consagrat belga Kevin Borlee i va estar a punt de batre’l als quadres. Erta, que era suplent a l’equip estatal, va participar en la final substituint el també lleidatà Aleix Porras, que tenia molèsties musculars.

Per la seua part, Jorge Ureña va conquerir l’or en heptatló, al defensar la seua primera posició amb la victòria a la prova dels 1.000 metres. Ureña es va proclamar campió amb 6.218 punts, líder mundial de l’any, al davant del britànic Tim Duckworth i el rus Ilia Xkureniov. La d’Ureña va ser la tercera medalla d’or espanyola, les tres en l’última jornada de competició després de les aconseguides per Ana Peleteiro i Álvaro de Arriba. A més, Óscar Husillos va ser plata dissabte.

Però també hi va haver medalla en 1.500 metres, on Jesús Gómez va ser va ser bronze. Un canvi brusc a l’entrar en l’últim gir va posar al capdavant el polonès Marcin Lewandowski, que no va consentir que el noruec Jakob Ingebrigtsen l’avancés. Lewandowski va vèncer amb un temps de 3:42.85, seguit d’Ingebrigtsen (3:43.23) i de Gómez (3:44.39). Espanya no aconseguia un metall en 1.500 des que Manuel Olmedo va obtenir el d’or el 2011.

tracking