SEGRE

PIRAGÜISME INSTAL·LACIONS

Lleida treballa per tenir un canal d'aigües braves

Segons Larrosa treballen per tenir un canal de piragüisme, però no a curt termini

Fèlix Larrosa, amb els regidors Peris i Queralt i operaris, ahir a l’embarcador de la Mitjana.

Fèlix Larrosa, amb els regidors Peris i Queralt i operaris, ahir a l’embarcador de la Mitjana.©AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va assegurar ahir a aquest diari que continuen treballant en el projecte de construcció d’un canal de piragüisme d’aigües braves al costat de les comportes, però que no serà a curt termini. “És un projecte que vam rebre per part de la gent del piragüisme de la ciutat que està sobre la taula i és una oportunitat que veurem com podem encaixar, però és una inversió important que, a més, requereix una anàlisi més profunda mediambiental i des del punt de vista del pla general d’usos del riu”, va explicar Larrosa.

En aquest sentit, l’alcalde va recordar que fa uns dies es van reunir amb el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Alfonso Morán. En l’esmentada reunió es va acordar que la Paeria farà una al·legació per modificar el Pla Hidrològic a fi que el tram urbà del riu passi a tenir un cabal d’entre dotze i dinou metres cúbics per segon, com va acordar demanar el ple municipal, en lloc dels entre cinc i set metres cúbics per segon que té ara.

Durant la trobada, també es va pactar celebrar una pròxima reunió amb la CHE per tractar sobre qüestions de manteniment i sobre les mesures que planteja el pla d’usos per incentivar l’ús ciutadà del curs del riu, inclòs el marge dret.

Larrosa també va assenyalar quen “se’ns va recomanar acudir a experts nord-americans en aquest tipus d’equipaments i anem avançant”, però va insistir que “no s’ha considerat fer una inversió immediata”.

Millores a la Mitjana, que va registrar 140.000 usuaris L’alcalde Fèlix Larrosa va visitar ahir algunes obres de millora i condicionament que s’estan fent a la Mitjana, entre les quals les de l’embarcador (a la imatge), i va destacar que el parc va registrar el 2018 més de 140.000 usuaris que van anar a fer esport o, simplement, a gaudir de l’entorn natural. Larrosa va afirmar que la Mitjana “és un gran pulmó verd que té la ciutat que s’ha de preservar, amb actuacions per millorar el confort dels usuaris”.

tracking