SEGRE

MOTOCICLISME MUNDIAL

Marc Màrquez: "He madurat i sé que no puc guanyar sempre"

Marc Màrquez afronta la setena temporada a MotoGP a partir de divendres

Marc Màrquez viatjarà ben aviat a Qatar per disputar el primer Gran Premi del Mundial.

Marc Màrquez viatjarà ben aviat a Qatar per disputar el primer Gran Premi del Mundial.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez va manifestar ahir que no se sent invencible, encara que hi va haver una època en què sí que era així, el 2015, després de guanyar el Mundial de MotoGP en els seus dos primers anys. “Vaig aprendre la lliçó el 2015. Vaig sentir que no em podien guanyar ni una carrera i al final em van guanyar més d’una carrera i vaig caure moltes vegades. Allà vaig madurar i vaig aprendre que no es pot guanyar sempre, que l’important és guanyar el campionat. El del 2017 també em va ensenyar una lliçó, que estem a MotoGP i que tots van molt ràpid. Ningú no comptava amb Dovizioso i al final em va posar les coses molt difícils, fins a l’última carrera”, va afegir el lleidatà, abans d’afrontar el cap de setmana la seua primera prova del Mundial de MotoGP al GP de Qatar. “El meu ADN és el d’arriscar, el de donar el cent per cent i el de, si puc, guanyar. Si hi ha la mínima opció, ho intentaré. El que passa és que el 2015 intentava guanyar quan no hi havia opció. Allà vaig madurar i vaig assumir que és un campionat, que és molt llarg, que no és cada carrera a vida o mort, tot o res. Tot i així, l’ADN estira, però intento autocontrolar-me, sobretot escoltant el meu entorn, que és una part molt important”, va assenyalar sobre això.

Pel que fa al seu entorn en el món de l’esport, l’actual campió mundial de MotoGP va assenyalar que “psicològicament el millor que tinc és el meu entorn, el meu equip de tota la vida. Anar a les curses i poder ser entre amics dins de l’equip, tenir un ambient molt familiar dins del box. Això és el millor psicòleg per a qualsevol esportista. Tenir una estabilitat tant personal com professional. Mai no he necessitat l’ajuda d’un especialista, no sé si la necessitaré algun dia, però la meua millor ajuda són els meus”, va afegir el pilot lleidatà.

“He après que no li agradaràs a tothom i això ha fet que m’oblidi de l’opinió de la gent, que esclar que és important, però cal ser un mateix. Si has de dir res, ho dius, i si has de callar res, t’ho calles. En l’aspecte personal sóc així i difícilment em canviaran. En l’esportiu no se’m pot titllar de res, perquè sempre he donat el cent per cent. La meua vida és la moto”, va assenyalar el de Cervera, que afronta la seua setena temporada a MotoGP.

tracking