SEGRE

OLIMPISME JOCS D?HIVERN

El Govern aprova crear el programa per a la preparació de la candidatura Pirineus-Barcelona

El Govern aprova crear el programa per a la preparació de la candidatura Pirineus-Barcelona que dirigirà Gerard Figueras || El pla passa per fer inversions “ja previstes” en comarques

Imatge d’arxiu dels membres de la Taula de Treball Permanent de Pirineus-Barcelona.

Imatge d’arxiu dels membres de la Taula de Treball Permanent de Pirineus-Barcelona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir crear un programa per preparar la candidatura de Catalunya de cara als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern del 2030, que la Generalitat impulsarà amb la marca de Pirineus-Barcelona.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu, Elsa Artadi, va reiterar que aquesta candidatura és una oportunitat per a “la projecció exterior de Catalunya i per al desenvolupament econòmic i social del territori, especialment, de les comarques” del Pirineu.

La portaveu Elsa Artadi va dir que projectaran una candidatura sostenible i adaptada al territori

Artadi va assegurar que la Generalitat projectarà una candidatura amb respecte a la sostenibilitat ambiental i a la igualtat de gènere, i també de forma “que la despesa corrent s’ha de costejar amb els ingressos que els mateixos Jocs generen”.

La Generalitat assegura que el seu pla passa per fer inversions a les comarques que acollirien els Jocs sobre projectes “que ja estan previstos”, i no que siguin inversions només associades a un esdeveniment esportiu que dura dos setmanes. En aquest sentit, Artadi va argumentar que preparar una candidatura a uns Jocs també suposa “una oportunitat per practicar un diàleg de país entre Barcelona i el territori”, és a dir, sobre el paper que ha de jugar Barcelona com a capital de Catalunya i la relació que ha de tenir amb les comarques.

La portaveu del Govern va assegurar que la candidatura definirà uns Jocs que “s’adaptin al territori i no al revés”, és a dir, que es buscarà que l’esdeveniment esportiu encaixi a les comarques del Pirineu i no que aquestes comarques hagin d’adaptar-se a com funciona un esdeveniment esportiu així.

Amb aquest programa, la Generalitat buscarà col·laborar amb altres administracions públiques, entitats, organismes i agents socials, esportius i territorials que decideixin adherir-se a aquest projecte olímpic, encara que no va necessitar noms encara. A més, segons Artadi, buscarà que entre tots els impulsors de la candidatura s’aconsegueixi “estudiar i analitzar els reptes que representa per a Catalunya la presentació d’una candidatura olímpica”.

El programa d’impuls de la candidatura i la direcció del mateix recaurà en el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras. El director tindrà les funcions d’impulsar el programa amb tasques com “fer el seguiment dels treballs i estudis de preparació de la candidatura” i promoure l’obtenció de recursos econòmics, entre altres qüestions.

La idea d’organitzar uns Jocs d’Hivern la va llançar per primera vegada el 2010 el llavors alcalde de Barcelona Jordi Hereu amb la marca Barcelona-Pirineus, però la idea va anar perdent força i no es va arribar a presentar formalment.

tracking