SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ

Bartolo: "Ens hem sentit desemparats al Reus"

El tècnic lleidatà, després de 6 mesos sense cobrar, no pot deixar encara el club

El lleidatà Xavier Bartolo, tècnic del Reus.

El lleidatà Xavier Bartolo, tècnic del Reus.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Bartolo (Bellvís, 7-10-1968) ha vist com la temporada en què es complia un dels seus somnis, dirigir un equip de la Lliga, el Reus, s’ha convertit en un malson, amb sis mesos sense cobrar, un futur incert i sense la possibilitat de poder treballar fins a la pròxima temporada. “Ens hem sentit absolutament desemparats”, explica. Ni tan sols l’arribada dels nous propietaris no ha aportat esperança als que continuen sent treballadors del club. L’entrada del club en concurs de creditors, per un deute proper als 8 milions d’euros, es veia venir. “Els nous propietaris ho han incomplert tot. Van comprar el club per 3 euros, però aquesta compra incloïa fer-se càrrec dels deutes i no ha estat així. Suposo que acabarem en un judici”, afegeix el lleidatà.

Amb 6 mesos sense cobrar, el tècnic ponentí admet que “hi ha molta gent que ho està passant molt malament. Molts no sé com han arribat fins ara, perquè no tots tenen capacitat per afrontar sis mesos sense ingressos. Hi ha situacions dramàtiques, gent que ha de recórrer a l’ajuda de familiars”.

No va poder acceptar l’oferta del club. “Tenim l’obligació d’anar a treballar sense tenir res a fer”

Creu que “el Reus és la víctima de les disputes entre la Lliga i l’AFE”, ja que considera injusta la seua expulsió de la competició. “L’expulsió no té sentit. Entenc que s’havia d’haver arribat al final i, si llavors el Reus continuava sense complir les seues obligacions i deures, es prenguessin decisions. Però expulsar el club a meitat de temporada no li veig el sentit”. Critica que “seguim tenint una vinculació laboral, per la qual cosa tenim l’obligació d’anar a treballar quan no tenim res a fer. Per això li demanem al jutge l’extinció de la relació laboral i que la gent pugui buscar-se feina”. En el seu cas, no va poder acceptar una oferta del Lleida. “Se suposa que amb la norma has cobrat la totalitat del contracte. Però no és el meu cas. Em van dir que tenia raó, que mirarien d’adaptar la norma per a casos similars, però amb la raó em quedo”, lamenta el tècnic lleidatà.

Oliver nega haver-se beneficiat Joan Oliver, expropietari del Reus, ha negat que ell o ningú del seu entorn, com l’empresa Core Store, s’hagin beneficiat econòmicament a costa del club, que ha entrat en concurs de creditors. “Qualsevol intent de fer creure que jo personalment o el meu entorn més proper ens hem beneficiat d’alguna manera és totalment fals”, va assegurar. L’empresari va recalcar que va demanar “ajuda” a persones i empreses del seu entorn per “tirar endavant”. En concret, Core Store, de la qual és soci al costat de Laporta, va atorgar un crèdit al club. Oliver va afirmar que altres persones i empreses properes a la seua persona van fer front a “problemes de tresoreria” del Reus per un import total d’1.237.949,42 euros.

tracking