SEGRE

CICLISME BTT

Lleida, al Tour del BTT

Dos equips correran en vuit dies l’exigent Cape Epic de Sud-àfrica, amb 624 km i 16.650 metres de desnivell || Marc Tugues-Pere Esqué i Ramona Gabriel-Toni Moreno, els duets participants

Toni Moreno, el diputat Paco Cerdà i Ramona Gabriel, ahir durant la presentació.

Toni Moreno, el diputat Paco Cerdà i Ramona Gabriel, ahir durant la presentació.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciclisme lleidatà estarà representat per equips formats per Marc Tugues i Pere Esqué, d’una banda, i Ramona Gabriel i Toni Moreno, de l’altra, a l’exigent carrera Absa Cape Epic de Sud-àfrica, prova per equips de dos persones considerada com el Tour de França de les carreres de bicicleta de muntanya en la qual se citaran 750 parelles procedents de 50 països i que se celebrarà del 17 al 24 d’aquest mes.

Encimbellada des de fa anys com la carrera de BTT per etapes més important del món, la Cape Epic tindrà en aquesta edició 624 quilòmetres i 16.650 metres de desnivell positiu. Això suposa que serà l’edició amb una relació més dura entre quilòmetres i metres ascendits. No en va diuen de la prestigiosa cursa sud-africana que completar tot el recorregut equival a pujar dos vegades l’Everest.

Marc Tugues i Toni Moreno, que van competir junts l’any passat, repeteixen participació a la prova

Tugues i Esqué aspiren, sobretot, a completar el recorregut, i Moreno i Gabriel opten a podi

Per a Marc Tugues, del Team Bici 3.0 Bikepark Vila-sana, suposa repetir participació després de la seua estrena l’any passat al costat de Toni Moreno, que en aquesta edició compartirà equip amb Ramona Gabriel. Tugues, de 33 anys, és propietari del Bikepark de Vila-sana i entrenador internacional UCI de BMX.

A banda de la Cape Epic, on va acabar al lloc 132 l’any passat, ha competit a la Titan Desert, la Transalp i va cobrir la travessia de 5.000 km entre Mollerussa, la seua població natal, i el cercle polar àrtic travessant set països.

Ell es defineix com “un entrenador, pare de família i persona normal i corrent, que vaig amb tota la il·lusió del món. Allà van equips de corredors molt professionals que porten el seu fisioterapeuta, el seu cuiner i el seu conductor, mentre que el Pere (Esqué) i jo haurem de fer de tot, fins a rentar la roba, quan acabem cada etapa i que ens doni temps a descansar perquè es matina molt”, explica Tugues.

El seu company d’equip, Pere Esqué, de 42 anys i natural de Tàrrega, va reconèixer que quan Tugues li va proposar participar en aquest prova “només li vaig dir que on havia de firmar. És un somni per a qualsevol ciclista de BTT. És com córrer al paradís del BTT”. L’objectiu de tots dos és competir ea millor possible i, sobretot, acabar la prova. Quan tornin de la cursa explicaran la seua experiència a escolars a Mollerussa i als joves que entrenen al Bikepark.

L’altre duet lleidatà, en canvi, competirà amb l’objectiu d’optar al podi en la classificació de parelles mixtes. Toni Moreno repeteix participació, mentre que Ramona Gabriel és una debutant amb pedigrí en el món del BTT. D’això respon la seua àmplia experiència i un palmarès que inclou, entre altres èxits, dos victòries a la Titan Desert (2016 i 2018), un segon lloc (2017) i un tercer (2014). “Arribem a la cita conscients de l’exigència de la prova, que ens obligarà a estar cinc o sis hores cada dia o, fins i tot més sobre la bici”, va assenyalar la corredora de Ponts.

El seu palmarès ha ajudat, precisament, que l’organització els fes a ella i a Toni Moreno un forat entre els participants, ja que les inscripcions es fan per sorteig.

Moreno també compta amb una àmplia experiència, ja que acumula quatre participacions a la Titan Desert, a banda d’haver competit a l’Europeu d’Ultra Marató, Campionats d’Espanya i altres proves de gran exigència física.

La primera vegada que hi va haver participació lleidatana a l’Absa Cape Epic va ser el 2016, quan hi va competir Rosa Alzamora al costat del barceloní Xavier Albà.

Toni Moreno, el diputat Paco Cerdà i Ramona Gabriel, ahir durant la presentació.

Toni Moreno, el diputat Paco Cerdà i Ramona Gabriel, ahir durant la presentació.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

tracking