SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Tots contra Màrquez

El circuit qatarià de Losail obre avui un Mundial de MotoGP que tindrà de nou el lleidatà com a màxim favorit al que seria el seu sisè títol a la categoria || “Estic molt a prop del cent per cent”, avisa

Els pilots que aquesta temporada competiran a la categoria reina es van fer ahir la protocol·lària foto de família abans que avui s’iniciïn els primers entrenaments.

Els pilots que aquesta temporada competiran a la categoria reina es van fer ahir la protocol·lària foto de família abans que avui s’iniciïn els primers entrenaments.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez, set vegades campió del món, cinc de les quals a MotoGP i tres de manera consecutiva (2016, 2017 i 2018), continua sent el rei i, per tant, serà per enèsima vegada el pilot a batre a partir d’avui, quan arranquin a Losail els entrenaments del Gran Premi de Qatar, el primer d’una temporada que es presumeix més igualada que mai i en la qual el lleidatà no arriba en plenitud de forma per la lesió d’espatlla. El dream team que forma amb Jorge Lorenzo a l’equip Repsol Honda és, sens dubte, la principal atracció d’una graella on hi ha hagut molts moviments i on només l’equip oficial de Yamaha, amb Maverick Viñales i un Valentino Rossi encara amb ganes de ser protagonista als seus 40 anys, i el satèl·lit d’Honda, l’LCR, amb Cal Crutchlow i Takaaki Nakagami, repeteixen de l’any passat.

Després de conviure des del seu salt a MotoGP sempre al box amb Dani Pedrosa, ja retirat i l’absència més significativa respecte al 2018, el de Cervera tindrà ara un nou company a la figura del balear, triple campió del món de la categoria i l’únic que pot presumir des de l’aterratge del lleidatà a treure-li un títol, el del polèmic i tens 2015. L’arribada de Lorenzo, un pilot ambiciós i molt competitiu, obligarà Màrquez a no relaxar-se en la recerca de mantenir un tron que ha dominat amb molta autoritat en els últims tres anys, sense més pressió que la que va tenir el 2017 per part d’Andrea Dovizioso i la seua Ducati, únic any en què va haver d’esperar Xest per sentenciar.

Marc busca la seua quarta corona consecutiva i atansar-se així a l’era dominadora que van marcar Rossi a començaments del segle XXI i l’australià Mick Doohan als 90, amb cinc Mundials seguits. Mantenir la seua dictadura el situaria amb vuit títols en total, a només un d’Il Dottore.

Marc, en la roda de premsa prèvia a l’inici del Mundial, va deixar clar que “estic molt a prop del cent per cent de la recuperació i és molt positiu”, i va reconèixer que si per guanyar un altre títol ha de caure tantes vegades com l’any passat, no serà un problema.

“No és possible practicar-ho, això, no caure. És un nombre a reduir, clarament, però si he de caure 23 vegades per tornar a ser campió no tinc problemes. Sé quan he de pressionar i intento pilotar de manera diferent cada any”, va dir, per afegir tot seguit: “La regularitat serà molt important i cal començar estant al davant.”

El seu germà Àlex, per la seua part, afronta l’any de la seua confirmació, en el qual el títol de Moto2 és el seu únic objectiu.

Els pilots que aquesta temporada competiran a la categoria reina es van fer ahir la protocol·lària foto de família abans que avui s’iniciïn els primers entrenaments.

Els pilots que aquesta temporada competiran a la categoria reina es van fer ahir la protocol·lària foto de família abans que avui s’iniciïn els primers entrenaments.EFE

tracking