EL MILLOREL PITJOR

Crèdit per somiar

L’ICG Força Lleida tomba el Granada en un gran partit que gairebé assegura la permanència i el manté amb opcions de ‘play-off’ || Gran debut de Shaquille, amb 14 punts i 6 rebots

Djukan Djukanovic no va tenir gaire protagonisme en el seu debut.

Djukan Djukanovic no va tenir gaire protagonisme en el seu debut.POL PUERTAS

El nou ICG Força Lleida es va guanyar ahir el dret a continuar somiant amb el play-off gràcies a la gran victòria (78-70) aconseguida davant d’un dels grans de la Lliga, un Granada que a la primera volta havia passat per sobre dels lleidatans, en la que va ser la primera derrota d’aquests com a forans, però que ahir va haver de rendir-se davant de la fortalesa mental i el punt d’honor d’un equip que assoleix ja les dotze victòries i pràcticament s’assegura la permanència a la categoria. El matx va tenir diversos noms propis, però especialment van sobresortir Quintela, clau en la reacció; Feliu, determinant amb els seus nou punts a l’últim quart; i Shaquille O’Neal, que va completar un gran debut amb 14 punts i 6 rebots que aviven la il·lusió.

L’ICG Lleida va arrancar bé, amb l’única novetat de la titularitat per primera vegada aquesta temporada de Steel en lloc d’un minvat Quintela. Es va sobreposar a un triple inicial de Guille Rubio gràcies al seu joc interior. Mbaye, amb quatre punts, i Stutz, amb dos, van capgirar el marcador, per després Chapela situar la màxima renda per als lleidatans superats els tres minuts de joc (8-3).

L’equip va salvar diversos moments complicats, especialment un parcial de 17-5 en el segon quart

Però el Granada, que venia sense un dels seus canoners, l’ex del Força Lleida Josep Pérez, va reaccionar en un tres i no res. Parcial de 3-12, amb Rodríguez en actitud estel·lar anotant nou punts gairebé consecutius, i els andalusos de nou per davant (11-15). La sequera local la va trencar Kyei amb un triple. Abans ja havia fet acte de presència Shaquille. El bahamià no va tardar a exhibir la seua fortalesa física anotant una cistella davant de tres defensors, que va situar el 18-20, tancant Corts el primer parcial (18-22). El segon quart no va arrancar tan bé i el Granada, també en temps rècord, va adquirir una renda de nou punts en els tres primers minuts (20-29), la qual cosa va obligar Serna a parar el partit i reconduir la situació, que començava a ser preocupant. La presència en pista de Quintela, que no s’havia entrenat en tota la setmana per unes molèsties musculars, va resultar determinant. El gallec es va posar l’equip a l’esquena i va comandar la remuntada. Va dirigir, va assistir i va anotar. Un triple seu va ser l’inici de la reacció, però és que el jugador de Lugo va firmar 11 dels 17 punts que l’ICG Lleida va endossar al Granada en tot just sis minuts, completant un parcial de 17-5 que li va donar de nou el comandament del xoc i li va permetre enfilar els vestidors amb tres punts a dalt (39-36).

L’equip s’havia sobreposat a dos situacions delicades a còpia de defensa i efectivitat en atac, amb Quintela com a estilet i amb sort dispar per als nous. Mentre que Shaquille imposava en ocasions la seua corpulència (4 punts i 4 rebots al descans), Djukanovic va gaudir de poc protagonisme.

A la tornada dels vestidors, l’ICG Lleida va assolir la màxima renda en tot el partit, vuit punts (44-36), amb un alley oop de Kyei a passada de Quintela i un triple del gallec. Però el Granada va tornar a tirar d’ofici i va aguantar l’envit amb un parcial de 0-7 que va tornar a equilibrar el matx (44-43, m.25). A partir d’allà es va entrar en una fase d’intercanvi de cistelles i en una guerra particular entre Olmos i Shaquille que va acabar en taules (55-55, m. 30), encara que el bahamià va donar sobrades mostres del seu poder ofensiu.

El partit va entrar en el seu últim assalt amb tot per decidir. Era el moment dels valents i allà va aparèixer Feliu i l’omnipresent Quintela. Un parcial de 6-0 va donar a l’ICG una renda de quatre punts (63-59), però l’equip en volia més. Amb el Granada superat i protestant-ho tot als àrbitres, els lleidatans li van endossar un altre parcial, ara de 9-0, que va establir una màxima renda d’11 punts (74-63), amb poc més de dos minuts per jugar-se. Calia ser intel·ligent. Una escomesa andalusa va reduir l’avantatge a 4 punts (74-70), però els de negre van exhibir ofici i van acabar certificant des de la personal una victòria que gairebé val una permanència i que convida a somiar.