MOTOCICLISME MOTOGP

Marc, a ritme de rècord

Bat en la primera sessió la volta ràpida a Qatar i deixa el seu perseguidor, Viñales, a gairebé mig segon || Lorenzo i Rossi, el millor de la matinal, fora del Top 10

Marc Màrquez, durant la primera jornada d’entrenaments ahir al circuit qatarià de Losail.REPSOL MEDIA

Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V) es va situar líder de la primera jornada de proves lliures del Gran Premi de Qatar de MotoGP a ritme de nou rècord de volta ràpida. L’italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), que havia estat el més ràpid al matí, no va poder aguantar aquesta posició de privilegi al no evolucionar gens el rendiment de la seua moto amb els canvis realitzats i va acabar dissetè.

Tal com ja va passar a la primera sessió, va ser Marc qui es va posar al capdavant de la classificació amb un temps d’1:54.868 en la seua tercera volta i 1:54.767 en la cinquena, que ja eren les dos més ràpides que les del seu registre del matí, i també que el temps protagonitzat per Rossi per encapçalar llavors la classificació (1:55.048). Darrere del seu rebuf es van situar els dos pilots oficials de Ducati.

Però quedava molt al davant com per considerar res per descomptat, fins que a la catorzena volta Dovizioso va prendre el comandament.

La batalla per la primera posició es podria dir que havia començat i en aquells instants Rossi ja havia perdut el seu lloc entre els deu primers. Una volta més tard, a la setzena, Màrquez ja havia establert un nou rècord absolut de la categoria en 1:53.380, tres dècimes de segon exactes més ràpid que l’anterior rècord del francès Johann Zarco (1:53.680).

Maverick Viñales es va posar al seu rebuf, però a gairebé mig segon del campió, davant de Miller, Danilo Petrucci i un sorprenent Quartararo, cinquè en el seu debut a la categoria i per tant amb el pas provisional a la segona classificació directa, de la qual es van quedar provisionalment fora Lorenzo i Rossi, entre d’altres.

En Moto2, el lleidatà Àlex Màrquez (Estrella Galicia 0.0 Marc VDS) va ser el millor espanyol, cinquè, mentre que Xavi Vierge (EG 0.0 Marc VDS) va acabar novè. En Moto3, Arón Canet va polvoritzar el crono de Losail (2:04.561).

“Encara cal millorar i continuar treballant el ritme de carrera” Marc Màrquez va dir després de la primera jornada d’entrenaments que “el temps és amb trampa perquè tenia una referència molt bona que era Maverick. L’important és que és la primera vegada que pressiono al 100% i ha sortit una molt bona volta que ens col·loca gairebé segur a la Q2. Serà difícil igualar aquesta volta a la cronometrada. L’important és rematar la feina diumenge”. El de Cervera, malgrat tot, creu que encara es pot millorar la moto abans de demà. “En la moto hem fet un pas important respecte del test, encara que a la part davantera encara cal millorar una mica. Cal continuar treballant en el ritme de carrera. Vull provar ser més consistent. Sobre la condició física em trobo gairebé al 100%”, va explicar.