Amb el cap en el Lió

Un Barça sense brillantor supera el Rayo al completar una altra remuntada i ja se centra en la tornada de vuitens de la Champions || Els gols de Piqué, Messi de penal i Luis Suárez mantenen l’avantatge sobre l’Atlètic

Arturo Vidal felicita Gerard Piqué després que el central blaugrana anotés el gol que igualava el partit, a l’aprofitar un perfecte servei de falta de Leo Messi.EFE

No obstant, Dembélé va tenir dolor a la zona dels isquiotibials a uns cinc minuts per acabar el partit i el futbolista no va arriscar amb carreres llargues des d’aquell moment. Ja ha tingut problemes a la mateixa zona i ell mateix es va dosificar perquè la cosa no anés a més.

Avui està previst que li facin més proves per saber l’abast real de les molèsties musculars del jugador blaugrana.

“Tenim els tres títols al cap, però davant del Lió és una final”, va assegurar el central

?

barcelona

El Barça, sense brillantor en el joc però letal en atac, va remuntar un partit que se li va complicar davant d’un combatiu Rayo Vallecano (3-1) i va sumar altres punts més, que el mantenen amb set d’avantatge sobre l’Atlètic, abans d’afrontar dimecres vinent el duel de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions contra l’Olympique de Lió.

El quadre d’Ernesto Valverde va complir a la Lliga abans de buscar el pas europeu. La ratxa assenyalada al calendari de guanyar a Sevilla i dos vegades al Santiago Bernabéu va seguir la bona línia en un Barça obligat a remuntar. Raúl de Tomás va avançar el Rayo però abans del descans Piqué va empatar i a la represa Messi, de penal, i Luis Suárez van completar la remuntada que consolida el líder.

Després del seu passeig triomfal l’última setmana, el Barça va tornar al Camp Nou amb el típic partit trampa. Els de Valverde van dominar un Rayo ben preocupat de no fer regals amb la seua línia de cinc darrere i una altra de quatre al davant. A dalt va deixar despenjat De Tomás, i el davanter madrileny se les va arreglar per donar molts problemes a la defensa local.

En la seua primera carrera, Piqué va vorejar el penal i en la segona va endollar el 0-1, en una gran sortida que va començar amb la passada en llarg d’Álvaro. L’ariet es va atansar fins a trobar l’angle entre Piqué i Umtiti per batre Ter Stegen als 25 minuts. El toc d’atenció no va canviar gaire la dinàmica tranquil·la d’un Barça que semblava confiar a trobar el camí.

Messi va ser qui el va mostrar en tot moment, filtrant passades, rematant i fent el treball d’obrir el mur rayista. Mentrestant, Coutinho despertava el rum-rum a la grada. De nou, el brasiler va passar desapercebut i comença a ser ja alarmant. Sense ocasions clares, el Barça va trobar l’1-1 a pilota aturada, gran mal dels de Míchel, amb una falta que Messi va posar al cap a Piqué, que es va anaçar al porter macedoni per posar les taules. El 10 encara va deixar un bonic eslàlom abans del descans que la defensa vallecana va desbaratar.

Valverde va voler donar més profunditat al seu equip i va treure Arthur, ja pensant en la tornada davant del Lió, per Dembélé, i el francès va fer mal per la seua banda dreta amb Semedo. La superioritat de tots dos va portar el penal sobre el portuguès, que va convertir Messi (2-1). Per al Rayo va ser un càstig excessiu i així ho va reflectir en el seu ànim, amb 20 minuts tancat al seu camp. El Barça no va voler matar i va acabar amb suspens.

Amb Bebé i RDT, el Rayo va amenaçar amb alguna contra, mentre Messi vorejava la sentència de falta, salvada per Álex Moreno de forma intel·ligent, i Luis Suárez es lluïa a l’àrea sense trobar en la seua passada Coutinho, de nou molt apagat. El matx semblava obrir-se, amb l’ajustat marcador, però no hi va haver més ensurts del Rayo i sí la sentència de Suárez. L’uruguaià va estar ben assistit per Rakitic, acabat d’entrar el croat i fent ja molt més que un Coutinho que continua desesperant l’afició culer, que el va xiular quan va abandonar el terreny de joc. El Barça manté a ratlla l’Atleti abans d’afrontar el duel decisiu de la Champions, on ja ha vist moltes barbes tallar aquesta setmana, i el Rayo continua en descens amb 23 punts. El lloc de Míchel a la banqueta de Vallecas queda en l’aire per sis derrotes seguides.

Dembélé es retira amb molèsties i perilla per a la Champions La cara negativa de la jornada la va posar Ousmane Dembélé, que es va retirar amb problemes als isquiotibials i la seua participació dimecres en el partit de Champions League contra l’Olympique de Lió corre seriós perill. Malgrat que el tècnic blaugrana va decidir reservar el davanter francès d’inici, va recórrer a ell a la segona part buscant més profunditat.