SEGRE

EL MILLOREL PITJOR

Cara i creu

El Borges s’imposa al camp del Balaguer en el derbi lleidatà de la jornada, amb un solitari gol de Riki al primer temps, i després de parar un penal al 87 || S’allunya de la zona de perill, mentre que el Balaguer continua sense aixecar el cap i s’enfonsa a la cua

Un jugador del Balaguer controla la pilota, ahir al derbi.

Un jugador del Balaguer controla la pilota, ahir al derbi.JOAN BOVÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Manel Cazorla, entrenador del Borges, ahir absent per sanció, havia advertit de la dificultat que tindria per al seu equip superar el Balaguer al seu camp. “És un partit de quatre punts”, va afirmar.

Aquesta predicció no va diferir en excés amb la realitat, finalment, i el Borges va haver de suar tinta per emportar-se el triomf en el derbi lleidatà de la jornada a Primera Catalana. De fet, va ser-ne Xammar l’artífex, a l’aturar un penal llançat per Mikel a tres minuts per a la conclusió del xoc.

La victòria va ser a costa d’un Balaguer que va tornar a caure al seu propi camp. L’al·licient del debut a casa de José Gil com a entrenador no va servir per revertir la dinàmica negativa de resultats en la qual està instal·lat de forma crònica aquest equip. El substitut de Virgilio Hernández a la banqueta ha començat amb el mateix peu amb què va sortir el seu antecessor, amb dos derrotes, que fan que la permanència dels de la Noguera a la categoria sigui una mica més que una quimera.

Va ser un derbi vibrant, en el qual els visitants van saber aprofitar una de les poques oportunitats de les quals van disposar per emportar-se els tres punts. La jugada clau va arribar als 22 minuts per mitjà de l’estratègia, en la qual la defensa balaguerina no va estar encertada. Riki va culminar l’acció amb una gran rematada de xilena que va agafar per sorpresa Alfred.

Durant el primer temps, el Borges va dominar el joc, i encara que no va arribar a l’àrea amb precisió, mai no va passar conflictes davant d’un Balaguer inoperant en atac. Els de José Gil no van arribar a disparar entre els tres pals en els primers 45 minuts. En canvi, el Borges hauria pogut ampliar el marcador en el minut 34, amb una pilota al pal de Torné, o amb un gol anul·lat per un dubtós fora de joc.

L’entrada de Mikel i Vendrell al segon temps va donar més verticalitat al conjunt local i el joc per les bandes va conferir mes oportunitats als locals. En el minut 67, Marcel rematava de cap una passada lateral, enviant la pilota fregant el pal i, deu minuts després, Gabernet repetia la jugada, enviant la pilota fora. La rèplica visitant va arribar al minut 79, quan Edu Vives, de falta directa, va fer lluir Alfred, que va desviar la pilota a córner. A cinc minuts del final, i en ple assetjament local, una falta treta per Mikel es va passejar per davant de la porteria de Xammar sense que Gabernet ni Hichem arribessin a rematar i, en el 87, el col·legiat va assenyalar penal sobre Mikel. Va ser el mateix Mikel el que va voler materialitzar-lo, però Xammar va endevinar les seues intencions i va parar la pena màxima, en l’última oportunitat del partit, donant un apoteòsic triomf al seu equip.

Per als de Jordi Mercadé, que va substituir Manel Cazorla, expulsat en l’anterior jornada, els tres punts tenen gust de glòria, ja que els permet allunyar-se de la promoció de descens, que marca el Júpiter amb un partit i sis punts menys. El Balaguer, en canvi, després de sis derrotes en els últims set partits, s’enfonsa més com a fanalet roig i cada vegada deixa més resolt el seu adéu a la categoria.

Un jugador del Balaguer controla la pilota, ahir al derbi.

Un jugador del Balaguer controla la pilota, ahir al derbi.JOAN BOVÉ

tracking