El Cadí assalta València

Suma la quinzena victòria en un final d’infart || Les lleidatanes es consoliden en la quarta posició

Ariadna Pujol intenta defensar una penetració de la local Alexis Brown.

Ariadna Pujol intenta defensar una penetració de la local Alexis Brown.SUPERDEPORTE

El Cadí la Seu va sortir airós i reforçat de La Fonteta de València, on va tombar per 66-68 un dels equips amb un pressupost més alt per consolidar-se en la quarta posició, que ara domina per una victòria més l’average sobre el mateix quadre valencià. Les jugadores que dirigeix Bernat Canut van completar un partit molt complet, sobretot en defensa, i en el qual mai no es van ensorrar quan les locals van gaudir de vuit punts de renda en un parell d’ocasions.

Després de la brillant actuació a la Copa i el gran desgast emocional, s’havia de veure com reaccionarien les urgellenques davant d’un partit tan exigent com el d’ahir, en el qual estava en joc la quarta plaça, que atorga el factor pista a favor en el play-off. En el primer quart els dos equips es van anul·lar, amb molts nervis, moltes pèrdues i percentatges molt baixos. El 12-12 del final del quart ho diu tot.

Va ser a partir del segon quan el joc es va activar, i van ser les valencianes les que van donar primer. Un 5-0 de sortida va encendre l’alarma, però el Cadí va tornar el cop amb un 2-7, amb cinc punts d’una millorada Aijanen. Però la situació crítica va arribar poc després amb un parcial de 8-0, amb dos triples consecutius de Bettancourt (27-19). Però les lleidatanes no es van ensorrar i guiades per Bahí i Vilaró i des de la defensa, van aconseguir canviar la situació i van arribar vives al descans (34-28).

A la represa, un altre cop de les locals, que van tornar a situar-se vuit punts a dalt, però un triple de Yurena i una cistella d’Hempe van refredar la situació (36-33). El València va ser anar sempre al davant, però la irrupció d’Etxarri, amb vuit punts gairebé consecutius, va permetre al Cadí iniciar l’últim assalt amb un punt d’avantatge (48-49).

A l’inici del període, les xes van tornar a estirar-se (56-51), però un parcial de 0-7 va tombar de nou el marcador (56-58). La intensitat defensiva de les urgellenques estava ofegant les locals que, tot i així, van tornar a agafar quatre punts de renda a poc més de dos minuts per al final (62-58). Canut va parar el partit i a la tornada, sis punts de Yurena i un triple de Kraker van situar un 64-67 a 10 segons del final. Incomprensiblement, Pina, en lloc de buscar un triple per forçar la pròrroga, va anotar de dos, i la mateixa jugadora, després que Vilaró anotés un tir lliure per situar el 66-68, va tenir l’últim llançament per guanyar però no va encertar i va certificar una victòria de prestigi d’un Cadí que sembla no tenir límits.

Canut: “Ha sigut una victòria de tot l’equip” Bernat Canut, entrenador del Cadí, estava exultant ahir després de sumar una gran victòria en una pista molt complicada. “Estic súper orgullós de totes les jugadores. Al vestidor havíem treballat que per guanyar aquí havíem de fer les coses molt ben fetes, i necessitàvem que tothom ajudés en el que fos. Avui s’ha guanyat gràcies a la defensa, que ha estat realment increïble, perquè si haguéssim volgut guanyar amb un marcador elevat no ho hauríem aconseguit,” va apuntar. Canut va destacar especialment el rendiment coral. “Ha sigut una victòria d’equip, perquè ningú no ha estat protagonista. Aquesta circumstància és la que em fa estar més orgullós. Ara a descansar i a pensar en el pròxim partit perquè això encara no ha acabat”, va asseverar.