SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Màrquez arrancarà tercer i Viñales repeteix 'pole' a Qatar

El lleidatà es va refer de les caigudes i es va quedar a una mil·lèsima de Dovizioso

Andrea Dovizioso, Maverick Viñales i Marc Màrquez sortiran avui des de la primera fila de la graella.

Andrea Dovizioso, Maverick Viñales i Marc Màrquez sortiran avui des de la primera fila de la graella.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maverick Viñales (Yamaha) va sumar la setena pole position de la seua carrera esportiva i la primera de la temporada al ser el més ràpid en la classificació per al Gran Premi de Qatar de MotoGP, que avui es disputa al circuit de Losail. Al costat del de Figueres en la primera línia hi haurà l’italià Andrea Dovizioso (Ducati) i Marc Màrquez (Repsol Honda), qui malgrat haver tingut sengles caigudes durant la jornada va saber aprofitar al màxim el treball per situar-se tercer, a escassament una mil·lèsima de segon de desavantatge respecte al transalpí.

De bon començament va ser Jorge Lorenzo (Repsol Honda) qui es va situar líder a la Q1, si bé a la següent ronda li va arrabassar la plaça el també pilot d’Honda, el britànic Cal Crutchlow, mentre que Valentino Rossi (Yamaha) semblava no poder assolir el ritme dels seus rivals. A la segona i última sortida llançada, el balear va tenir una segona caiguda que el va obligar a passar per la clínica, encara que tot va quedar en una contusió. Això el va deixar a compte del rendiment dels seus rivals per passar a la Q2, però el japonès Takaaki Nakagami (Honda) i els italians Francesco Bagnaia (Ducati) i Valentino Rossi (Yamaha) li ho van privar.

Ja a la segona classificació, la que defineix les posicions a la formació de sortida, precisament Nakagami, que venia “calent” de la primera classificació, es va col·locar líder, però li va arrabassar la posició Viñales i després d’ells es va situar el francès Fabio Quartararo (Yamaha), un debutant. Va arribar el segon i definitiu atac a les voltes ràpides i allà els qui més van sorprendre van ser tant el gironí, que va rebaixar el seu millor temps, com l’australià Jack Miller, que es va col·locar segon poc abans de tenir una forta caiguda, mentre Dovizioso li treia la segona posició una mica més tard i Màrquez el relegava a la segona línia a la volta final.

El de Cervera va saber esperar el moment propici per enganxar-se a la roda de la Ducati de Danilo Petrucci i ascendir de la vuitena a la tercera plaça final, mentre que Viñales li va donar a Yamaha la primera pole de la temporada. El seu company, Rossi, no va poder passar del catorzè lloc.

D’altra banda, a Moto2, Àlex Màrquez, que va patir més del que s’esperava amb els pneumàtics, haurà de remuntar des de la novena plaça, mentre que l’alemany Marcel Schrotter va marcar la pole, igual que Arón Canet a Moto3.

“Amb el vent i el fred no volia córrer riscos” Marc Màrquez reconeixia que no va estar tan fi com en la seua millor volta de divendres i que es va conformar amb la tercera posició per qüestions d’estratègia. “He buscat una referència, perquè en aquest circuit, amb aquest aire i el fred no volia prendre riscos. Quèiem gairebé tots anant molt ràpid als revolts a esquerra, per això hem demanat avançar una hora l’hora de la carrera. Hi ha hagut caigudes molt estranyes”, va apuntar el lleidatà.

Andrea Dovizioso, Maverick Viñales i Marc Màrquez sortiran avui des de la primera fila de la graella.

Andrea Dovizioso, Maverick Viñales i Marc Màrquez sortiran avui des de la primera fila de la graella.EFE

tracking