SEGRE

DEPORTES_LUNES

Dembélé, el dilema

El francès vol jugar davant del Lió però el risc que s’agreugi la lesió és alt i puja l’opció Coutinho || Pateix una elongació al bíceps femoral

Ousman Dembélé és el gran maldecap per al tècnic blaugrana de cara a demà.

Ousman Dembélé és el gran maldecap per al tècnic blaugrana de cara a demà.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ousman Dembélé, que dissabte contra el Rayo va patir una elongació al bíceps femoral esquerre, és el gran maldecap que té Ernesto Valverde per al decisiu duel de demà amb l’Olimpique de Lió, a la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Els seus problemes han trastocat el pla A que tenia pensat el tècnic, que fins i tot va deixar el francès a la recambra i no el va utilitzar fins a la segona meitat.

Els serveis mèdics són clars amb les molèsties del francès: hi ha un risc notable que es pugui agreujar la lesió si juga un partit d’aquesta exigència. Dembélé vol jugar però, davant de casos així, Valverde acostuma a ser prudent. Per aquesta raó una de les opcions és una via intermèdia: que no sigui titular, però que estigui a la banqueta com a solució d’emergència si fos necessari.

El brasiler, malgrat no comptar-ne gaires, ha marcat gols importants aquesta temporada

Una de les grans preocupacions dels serveis mèdics són els antecedents del futbolista, que ja va patir una lesió greu a la mateixa zona en la seua primera temporada davant del Leganés. La situació obliga Valverde a haver de pensar en alternatives al francès en un partit que augura sobresalts.

El 0-0 de l’anada a Lió exigeix al Barça haver de posar els cinc sentits. Davant del contratemps d’Ousmane, la primera opció de Valverde és Coutinho, tot i que el brasiler no presenta, en el dia d’avui, gaires garanties. De fet, aquest dissabte passat va ser xiulat per l’afició quan va ser substituït. Malcom és una altra de les opcions amb què compta Valverde. L’ex del Girondins no ha tingut regularitat però sí que ha comptat amb aparicions transcendents. Ja va ocórrer a la Champions amb un gol al camp de l’Inter, i també a l’anada de les semifinals de Copa davant del Madrid al Camp Nou amb un altre gol important.

Una altra alternativa seria la presència de Semedo i Sergi Roberto a la banda dreta que implicaria un canvi de sistema: del 4-3-3 al 4-4-2, una opció que ja ha utilitzat diverses vegades aquesta temporada el tècnic blaugrana però que sembla menys probable pel resultat de l’anada.

tracking