SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

La Fiscalia rebaixa d'onze anys de presó a només sis la petició per a Sandro Rosell

La Fiscalia rebaixa d’onze anys de presó a només sis la petició per a l’expresident del Barça, que ha estat vint-i-dos mesos en presó preventiva || També fa el mateix amb la resta d’encausats

Sandro Rosell, ahir a l’arribar a l’Audiència Nacional en companyia de la seua esposa, Marta Pineda.

Sandro Rosell, ahir a l’arribar a l’Audiència Nacional en companyia de la seua esposa, Marta Pineda.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia va rebaixar ahir d’onze a sis els anys de presó que sol·licita per a l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, acusat de liderar una organització criminal que va acabar suposadament blanquejant vint milions d’euros del que va ser president de la Confederació Brasilera de Fútbol (CBF) entre el 1989 i el 2012, Ricardo Terra Teixeira. Al judici que se celebra a l’Audiència Nacional, el fiscal José Javier Polo va rebaixar també la sol·licitud de deu a cinc anys de presó per al soci de Rosell, l’advocat andorrà Joan Besolí, i de set a un any i onze mesos per a la seua esposa, Marta Pineda.

El representant del Ministeri Públic va avançar que modifica part de les conclusions provisionals, però manté l’acusació per a les sis persones que s’asseuen al banc dels acusats. A més de l’expresident barcelonista estan acusats la seua dona, Marta Pineda; el seu soci Joan Besolí, el cunyat d’aquest, Antonio Ramos; el seu amic personal Josep Colomer, i el seu presumpte testaferro, Sahe Ohanessian.

El fiscal, en canvi, augmenta la petició de multa per a Rosell i passa de 59 a 59,9 milions

Les defenses demanen l’absolució de tots per indefensió i vulnerar el principi acusatori

El jugador reclama al Barça 26 milions i el club li exigeix a ell 75 milions per incomplir contracte

Els canvis que ha fet la Fiscalia, que beneficien tots els encausats, se sustenten en supressió del caràcter presumptament continuat del delicte de blanqueig i que l’estructura que van formar s’ha de qualificar com a grup criminal i no organització criminal, com s’atribuïa al principi i que agreujaria la condemna.

Així doncs, el fiscal demanava per a Rosell sis anys de presó pel presumpte blanqueig de capitals i cinc més pel d’organització criminal, que ara baixa a quatre i dos anys, respectivament a cada delicte. No obstant, la multa que considera que ha de pagar sí que es veu incrementada en gairebé un milió d’euros –de 59 milions passa a ser a gairebé 60 milions d’euros– al recalcular l’import que presumptament hauria blanquejat. Pel que fa a Joan Besolí, interessa la imposició d’una condemna de cinc anys de presó pels mateixos delictes, més 40 milions d’euros de multa. El soci de Rosell també veu una disminució de cinc anys en la petició de pena, a més d’una rebaixa d’uns 15 milions d’euros en la sanció econòmica. Per a la dona, el cunyat i el presumpte testaferro, el fiscal demana un any i onze mesos de presó per a cadascun d’ells pel delicte de blanqueig i grup criminal; i per a Colomer se sol·licita un any i mig de presó. Anteriorment la petició per a ells era de sis a vuit anys.

Per la seua part, les defenses van elevar a definitives les conclusions i van demanar l’absolució dels seus clients. Els advocats van denunciar al tribunal que presideix Concepción Espejel que la modificació del fiscal, encara que suposa una petició més benèvola per als seus defensats, causa indefensió i vulnera el principi acusatori, a l’“introduir fets que no són a l’escrit inicial”.

Rosell va ser posat en llibertat sense fiança el 27 de febrer al cap de vint-i-dos mesos en presó preventiva i després de ser-li denegada una dotzena de vegades. La decisió es va basar en el fet que el termini de presó preventiva estava “molt pròxim a complir el màxim legal de dos anys” i la compareixença dels inculpats a l’acte de judici oral rebaixa el risc de fuga.

Ajornat el judici per la prima de fitxatge de Neymar

El judici que s’havia de celebrar dijous que ve, dia 21, pel conflicte entre el FC Barcelona i la prima de fitxatge de Neymar, ha patit un nou ajornament. Després que el 28 de gener s’ajornés el procés que havia de començar tres dies després, aquesta vegada s’ha ajornat fins al 27 de setembre després que el jutge hagi atès el recurs del club blaugrana ja que el davanter no ha aportat el seu contracte vigent amb el PSG.

tracking