SEGRE

FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

El United, rival a quarts

El Barça jugarà l’anada a Old Trafford el 10 d’abril i la tornada a casa el 16 || A semifinals l’esperaria Liverpool o Porto, i evita fins a la final el City de Guardiola i la Juve de Cristiano

Pablo Machín.

Pablo Machín.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça s’enfrontarà al Manchester United als quarts de final de la Lliga de Campions amb la tornada al Camp Nou després de celebrar-se ahir el sorteig. El botxí, amb polèmica, del París Saint-Germain, és el primer obstacle blaugrana cap a un camí encara incert del Wanda Metropolitano de Madrid, on es disputa la gran final, el dissabte 1 de juny. El partit d’anada es disputarà a Old Trafford, el dimecres 10 d’abril, i la tornada, al Camp Nou, el dimarts 16 del mateix mes. Si el Barça es classifica jugarà a semifinals amb el vencedor del duel entre el Liverpool i el Porto. En aquest cas, l’anada seria el 30 d’abril o l’1 de maig al Camp Nou i la tornada, el 7 o 8 de maig a domicili. De qualsevol manera, els blaugranes evitaran fins a la final la Juventus de Cristiano Ronaldo i el Manchester City de Pep Guardiola.

Dos finals de Lliga de Campions precedeixen aquest encreuament de quarts entre el Barça i el United. A Wembley 2011 i també a Roma 2009 el FC Barcelona va guanyar el trofeu a l’equip que llavors entrenava Sir Alex Ferguson, tot i que prèviament a les semifinals del 2008, l’últim precedent en eliminatòria, va ser el United, que va eliminar l’equip blaugrana per un resultat global d’1-0. Una dada a tenir en compte és que el Barça mai ha guanyat a Old Trafford.

El matx serà especial per a Gerard Piqué perquè s’enfrontarà al seu exequip i al club on va fer el salt al futbol professional. El mateix Gerard va publicar un missatge després de l’aparellament en què assegura que “torno a la meua segona casa”. Piqué se’n va anar a Manchester amb 16 anys després de tota una vida al Barça i allà es va acabar de formar com a futbolista i va debutar a Champions. De fet, va guanyar una edició de la màxima competició continental sent jugador dels red devils.

El responsable de relacions institucionals del FC Barcelona, Guillermo Amor, va dir que “ens hagi tocat qui hagi tocat cal estar content. És un anglès, n’hi havia quatre, i ens toca amb ells. El United és un bon equip, qualsevol és un equip gran i important però estem bé”, va assegurar en declaracions a beIN Sports.

L’exjugador del Manchester United Andy Cole, representant del club anglès al sorteig, va assegurar que “serà molt difícil parar Messi, ell i Ronaldo són dos grans jugadors i ho demostren cada temporada. L’encontre de Messi davant el Lió va ser fantàstic”.

Pablo Machín.

Pablo Machín.SEGRE

tracking