SEGRE

MOTOCICLISME COMPETICIÓ

Lleida estrena un equip a l'Estatal de Superbikes

El Pallars Team competeix amb quatre pilots, un d’ells la lleidatana Zaida Teruel

Zaida, Gerard i Iván, tres dels quatre pilots del nou equip lleidatà.

Zaida, Gerard i Iván, tres dels quatre pilots del nou equip lleidatà.JCMC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Campionat d’Espanya de Superbikes, que començarà el pròxim mes d’abril al circuit de Jerez, comptarà aquesta temporada amb un nou equip lleidatà. El Pallars Team s’estrena en competició amb quatre pilots, un d’ells la lleidatana Zaida Teruel, que debutarà en aquesta competició que, en la categoria femenina, consta de tres curses.

Així doncs, la resta de l’equip la integren Iván Rodríguez, un pilot de Bellpuig de setze anys, però que ja fa diversos anys que competeix; el barceloní Gerard Martín, de quinze anys, que afronta la seua quarta temporada i l’alacantí Francisco Penalva, d’onze anys, que en el seu cas disputarà la segona temporada a l’Estatal.

“Volem gaudir, passar-nos-ho bé i aprendre”, explicava ahir durant la presentació de l’equip Ferran Arjó, director de l’Autoescola Pallars, que dóna nom a l’equip. “L’equip és fruit de l’esforç de diversos empresaris de Lleida. Hi participa el Kàrting Menàrguens, la firma Garjul i també tenim el suport d’Ara Lleida”, afegeix. “L’objectiu no és cap altre que intentar arribar al més lluny possible, encara que en el cas de l’Iván, sí que el podi és un objectiu, perquè ja té experiència en competició”.

El director de l’equip explica que “vam pensar fer l’equip per la Zaida, perquè va començar a competir fa un parell d’anys per hobby i en curses amb vint nois queda setena o vuitena. Volem provar en un campionat femení”.

Zaida Teruel pilotarà una Yamaha 600 i en el seu cas la competició començarà el mes de maig, amb la primera de les tres carreres del calendari, al circuit de Montmeló.

“Fa sis anys que tinc moto, una 750 cc i em van animar a competir, perquè no m’ho havia plantejat mai. Fins ara, aquests dos primers anys, ho he fet amb motos petites d’asfalt i l’any passat vaig guanyar el campionat social al Kàrting de Menàrguens. Aquesta és la meua primera temporada en circuits grans”, va explicar la jove. L’any passat, el Campionat d’Espanya en el qual competeix la Zaida van participar catorze dones. “Som poques, m’agradaria que les noies s’animessin i poguéssim ser més.” Quant als objectius d’aquesta primera temporada, la Zaida ho té molt clar: “Vull aprendre.”

tracking