L'ICG Lleida cau a la pista del Canoe

L’ICG Lleida cau a la pista del Canoe i veu frenades les opcions de lluitar per alguna cosa més que la permanència || Kyei va tenir el triomf a l’última palmellada, que no va entrar

Stutz busca una passada davant de la defensa de Mendía.

Stutz busca una passada davant de la defensa de Mendía.ÁREA 11

L’ICG Força Lleida no va tenir sort a Madrid i va perdre per un ajustat 65-64, en un mal partit que hauria pogut guanyar si hagués entrat una palmellada de Kyei sobre la botzina. Tanmateix, l’equip de Serna va fer un pas enrere i continua sense guanyar fora de casa el 2019. Fluixíssima arrancada de partit per part dels lleidatans, amb molts problemes en anotació i en circulació. No va tardar gens el Canoe a aprofitar aquesta situació, malgrat que va entrar a la pista Shaquille, per firmar un parcial de 8-0 (10-4) i obligar Serna a aturar el partit quan no havien transcorregut ni cinc minuts. Els madrilenys van mantenir el domini i va arribar a situar-se 7 punts amunt (15-8) després d’un triple de De la Rúa. Va contestar Feliu amb el primer triple de l’ICG Lleida i van entrar Djukanovic, Steel i Kyei. El base serbi va aconseguir els primers punts amb la samarreta negra, mentre el marcador es va anar ajustant gràcies al fet que Stutz va tenir més presència a la pintura. Tanmateix, una cistella de Lobo va fer que els madrilenys s’emportessin el primer quart (21-18).

Nou pas en fals durant els primers compassos del segon quart, amb el Canoe recuperant la màxima diferencia de 7 punts (25-18). A més, Kyei, que estava firmant bons minuts, va cometre la seua segona falta sobre Tyson Pérez. Triple de Lobo i resposta immediata de Feliu amb un altre tir exterior, que mantenia enganxat un ICG Lleida que seguia sense prendre el control. Va aparèixer Mbaye, carregant de faltes els jugadors interiors i ajustant de nou el marcador (30-28), mentre Quintela cometia la segona personal en una mala versió del gallec. Dos tirs lliures més de Mbaye van suposar el 32-30 i el Canoe va demanar temps per afrontar els últims 49 segons abans del descans. Va anotar Ander Martínez el 34-30 i va ser Serna el que va preparar la penúltima jugada, en la qual Feliu va fallar. Edwards, amb un intent espectacular d’esmaixada, tant com el seu error, va tancar el primer acte del partit, amb 4 punts de desavantatge per a l’ICG Lleida, un mal menor després del que s’havia vist sobre el relliscós parquet del poliesportiu del club madrileny.

Malgrat que semblava descartat, el serbi va tornar a les pistes després de setmanes lesionat

Sorpresa a l’inici de la segona meitat, ja que Djuran, que havia estat descartat per Serna, va sortir d’inici. El serbi va ser un dels jugadors destacats a l’arrancada d’un tercer quart en el qual també es va tornar a veure el Shaquille de la seua estrena contra el Granada. L’ICG Lleida fins i tot va arribar a empatar el duel després d’una cistella de Djuran (42-42). Però aleshores es van congelar les idees en un pavelló que ja era per si sol fred. Parcial del Canoe de 9-0 que completava un inspiradíssim Edwards i temps de Serna amb el màxim avantatge per als locals (51-42). Quedaven 3:10 per al final del tercer quart i a l’ICG Lleida se li escapava el partit de les mans. Feliu i Djukanovic van ajustar de nou el marcador, però el Canoe estava desbocat i no va deixar en cap moment que els lleidatans s’hi atansessin gaire més. Una cistella d’Edwards sobre la botzina va posar el 57-48. Tocava remuntar 9 punts en 10 minuts.

L’ICG Lleida es va posar, per fi, la roba de treballar. Cistella de Kyei i triple d’un Quintela fins llavors desaparegut. Nova recuperació, cistella de Shaquille, que repetia poc després. Parcial de 0-9 i temps del Canoe amb el 57-57 i 4:30 sense anotar. L’ICG Força Lleida no va tardar a posar-se al davant, amb un tir lliure de Djuran que va suposar el 59-60. Però hi va haver una nova apagada d’idees i el Canoe va reaccionar amb un parcial de 6-0 gràcies a Tyson Pérez, que deixava les coses molt complicades a falta d’1:26 per al final i 65-60 en el marcador. Gran triple de Djuran i falta sobre el serbi, que només va poder anotar un dels dos tirs lliures (65-64). Faltaven 31.6 segons i el Canoe va perdre la pilota en el seu atac, va recuperar la pilota Quintela, al qual li van fer totes les personals possibles i els àrbitres van assenyalar lluita a falta d’una dècima. No hi va haver miracle i sí nova derrota de l’ICG Lleida fora de casa.