BÀSQUET LLIGA FEMENINA

El Cadí assalta la tercera plaça

Guanya amb comoditat l’Al-Qázeres i aprofita la derrota del Gernika a Bembibre per superar-lo a la classificació || Les de l’Alt Urgell tenen guanyat l’‘average’ particular al conjunt basc

Shereesha Richards busca una companya a qui passar la pilota davant de Carla Nascimento.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va aconseguir la tercera posició a la Lliga Femenina al superar amb comoditat (77-56) l’Al-Qázeres i aprofitar la derrota del Gernika a Bembibre (71-62). Els dos equips estan empatats a setze victòries, però les de l’Alt Urgell superen ara les basques gràcies a l’average particular. A Gernika, les biscaïnes es van imposar per 5 punts, i el Cadí va guanyar per 20 a la segona volta.

No va ser fins a la segona meitat quan les lleidatanes van poder trencar el partit, ja que fins aleshores les extremenyes es van mantenir en la lluita. De fet, durant el primer quart el Cadí la Seu només va poder tenir una màxima renda de 6 punts (22-16), malgrat que l’Al-Qázeres va aconseguir retallar el desavantatge abans del final d’aquest parcial, amb el 23-19. Durant els primers 10 minuts van destacar les interiors lleidatanes, ja que entre Bahí i Hempe van anotar 14 punts. La tònica es va mantenir durant el segon acte. El Cadí va intentar augmentar el domini, però les visitants aconseguien respondre de forma immediata, i van arribar a capgirar El marcador. Tanmateix, l’equip de Bernat Canut no va perdre la calma, conscient que tenia més fons d’armari a la banqueta. Del 29-30 es va passar a un 35-30 que va completar Díaz, que va tornar el comandament a un Cadí que no va poder anar-se’n al descans més enllà dels 5 punts d’avantatge, amb el 39-34.

Una nova cistella de Hempe tot just començar el segon temps va suposar una màxima renda de 7 punts, però les extremenyes es resistien a abaixar els braços. Hempe va tornar a aparèixer per mostrar el primer símptoma que el Cadí volia sentenciar el partit i Vilaró ho va confirmar amb un triple que va posar l’equip 9 punts amunt (52-43). Bahí va anotar i les de Càceres van haver d’aturar el partit. Però el conjunt de Canut ja havia posat les bases d’una nova victòria i Yurena Díaz es va encarregar de renovar la màxima diferència al final del tercer parcial amb el 58-46.

Les extremenyes van estrenar el marcador els últims deu minuts, però el Cadí es va disposar a posar fi a la resistència del seu rival. Les de l’Alt Urgell van firmar un parcial de 10-0 amb el qual deixaven el partit vist per a sentència (68-48). Les jugadores visitants, amb molts minuts a les cames, es van veure incapaces de plantar cara a un Cadí amb més rotació i fins i tot la jove Anna Palma va anotar un triple que va suposar una nova màxima diferència de 21 punts (71-50). Aquest marge es va mantenir fins al final del partit, en què les lleidatanes van demostrar que segueixen tenint fam de victòries a falta de tres jornades per a la fi de la fase regular. El Cadí tornarà a jugar com a local la pròxima jornada, i rebrà al Palau d’Esports el Bembibre, aspirant al play-off, el dissabte 23 a les 19.45.