EL MILLOREL PITJOR

CRÒNICA. El Lleida s'aferra a l'èpica per mantenir el 0-0 jugant 78 minuts amb un menys després de l'expulsió d'Ivan Zotko

El Lleida s’aferra a l’èpica per mantenir el 0-0 jugant 78 minuts amb un menys després de l’expulsió d’Ivan Zotko || Defensa numantina davant d’un Hèrcules bolcat

Pedro Martín intenta fer jugada amb dos defenses de l’Hèrcules. L’ariet va lluitar en solitari en atac.CARLES MIRANDA

El Lleida va tirar ahir d’èpica per aconseguir no sortir derrotat del Rico Pérez a l’anunciada final pel play-off que va acabar en taules (0-0), cosa que pot considerar-se com un gran resultat si es té en compte que els d’Oliva van jugar 78 minuts en inferioritat numèrica després de ser expulsat Ivan Zotko, al minut 12, per fer caure Benja, quan enfilava la porteria de Pau Torres, que era l’últim defensor blau, encara que ahir es va jugar amb la samarreta de la senyera.

Pel que fa a l’aspecte positiu del partit val a destacar l’esperit, espartà gairebé, amb què es van aplicar els jugadors sobre el camp multiplicant-se en l’aspecte defensiu i tapant totes i cada una de les arribades d’un Hèrcules que va dominar a plaer però que tampoc anava gaire inspirat en l’aspecte ofensiu –cap al final es van sentir veus demanant el cap de Planagumà– i que quan va poder superar l’entramat defensiu lleidatà es van trobar amb un excepcional Pau Torres que va arrelar un dels millors partits amb la samarreta blava i que a més va saber marcar el tempo del partit, retardant o avançant la sortida de la pilota segons convenia.

En l’aspecte negatiu, el fet que el Lleida va desaprofitar, aquesta vegada forçat per les circumstàncies, una nova oportunitat de consolidar-se al play-off, i que ja suma 270 minuts sense aconseguir marcar cap gol. I el pitjor és que, segons quin sigui el resultat del Cornellà avui, pot quedar-se fora del play-off després de 23 jornades consecutives sense fer-ho.

El Lleida no va començar bé. Amb onze jugadors al camp es va veure empès cap enrere per un crescut Hèrcules que va tenir dos clares ocasions a rematades de Pablo Íñiguez (9) i Carlos Martínez (10) amb les quals Pau Torres va iniciar el recital d’intervencions. Després va arribar l’expulsió i el Lleida, que no va fer canvis, va passar a un 4-4-1, amb Noel com a central, les línies molt juntes, i Pedro Martín com a nàufrag solitari davant de la defensa local. Tot el primer temps va ser un recital local encara que a l’Hèrcules li va afectar més que al Lleida l’aturada de sis minuts decretats per l’àrbitre després de l’apagada d’una de les torres de llum.

Pau Torres encara tornaria a lluir-se amb els xuts de Chechu (43’) i Benja (48’) mentre veia com dos rematades de Carlos Martínez sortirien fora per poc, El Lleida tan sols va trepitjar l’àrea rival en una falta lateral llançada per Mousa (39’) que no va trobar rematador i en una caiguda de Juanto que es va reclamar com a penal (49’) encara que abans n’hi va haver una altra de Nieto (44’) que l’àrbitre tampoc va entendre com a tal.

Ala segona meitat va continuar el domini aclaparador de l’Hèrcules, que es veia incapaç de superar l’entramat defensiu lleidatà. Benja (48’) va obligar a lluir-se Pau Torres i Carlos Martínez (60’) va enviar la pilota al pal en l’única vegada en què el porter del Lleida es va veure superat.

Encara tindria l’Hèrcules, a més de diverses rematades desviades, dos ocasions més de gol claríssimes. Les dos van ser obra de Carlos Martínez, el més actiu ahir dels davanters locals. Però Pau Torres li va aturar les dos rematades als minuts 83 i 94.