EL MILLOREL PITJOR

L'EFAC mostra la pitjor cara

L’equip d’Almacelles dóna aire al Sant Ildefons || Les cinc baixes, la poca intensitat, els errors en defensa i l’escassa efectivitat fan caure els de Paco Márquez a la setena posició

L’EFAC Almacelles no va aconseguir trobar el ritme de joc adequat en tot el partit.NICOLÁS ARLANZÓN

No rendir al màxim nivell i no mostrar un alt grau d’intensitat implica que, en Primera Catalana, qualsevol equip independentment de la seua dinàmica de resultats o de la col·locació a la taula, pot pintar-te la cara. L’EFAC va tornar a comprovar-ho una setmana més al partit contra el Sant Ildefons. Els d’Almacelles, que s’han convertit en l’equip aspirina per als més necessitats de la categoria, continuen semblant una muntanya russa i van sortir escaldats de Cornellà després de regalar la victòria a un Sant Ildefons que arribava al xoc en zona de descens i després de sis partits sense guanyar.

L’EFAC es va presentar amb cinc baixes per les lesions de Joel Chiné, David Montoy, Pol Arnan i Marc Viladegut, més la sanció de Rubén Brezmes. A més, encara que Adrià Monfort va ser titular i Enric Bosch va sortir com a revulsiu a la segona part, s’ha de recordar que tots dos, igual que Jorge Berbegal, reservat a la banqueta també per molèsties, eren dubte fins a última hora. Tot això no justifica, com van admetre jugadors i tècnic després de l’encontre, la falta de competitivitat i d’actitud guanyadora que van mostrar gran part dels noranta minuts. El Sant Ildefons va saber castigar els nombrosos errors de l’EFAC, especialment les pèrdues en zones compromeses. Un mal que s’arrossega des de fa unes quantes jornades que, sumat a la incapacitat de materialitzar les poques ocasions clares que genera, li ha fet perdre un bon nombre de punts.

Els locals van avisar amb un tret de Pulido que Jordi Chiné va repel·lir. En el 29, dos minuts després que l’EFAC reclamés un possible penal sobre Litwin, El Sant Ildefons es va avançar amb un gol de Gorrea aprofitant el tall d’una mala passada de la defensa lleidatana. El gol va enfonsar un EFAC descol·locat i trencat que no va estar mai còmode i va mostrar moltes dificultats en la circulació de la pilota.

Només dos ocasions en possessió dels de Paco Márquez a la primera part, la millor en una potent rematada de Roger Canadell, que Alberto va rebutjar a córner, i tot seguit amb un cop de cap de Litwin en què la pilota va sortir massa alta.

La segona part no va canviar el decorat i al minut 62, un altre error en defensa va acabar en el 2-0 marcat pel jugador Kishimoto.

S’ha de destacar el debut del juvenil Santi Giménez, que va ser la nota positiva del partit.

“No hem aconseguit entrar en el partit en cap moment”

Una vegada finalitzat el partit, Paco Márquez, entrenador de l’EFAC Almacelles va declarar: “Tenim moltes baixes, de gent important, però això no ens pot servir d’excusa per no competir.” Preguntat sobre la falta d’intensitat del seu equip, va dir: “Ens costa molt tirar endavant els partits davant de rivals que mostren actitud i caràcter i hem de millorar molt en aquest aspecte perquè en aquesta categoria qualsevol pot guanyar-te.”