Messi liquida la Lliga

L’argentí, que va aconseguir l’enèsim ‘hat-trick’, surt ovacionat del Villamarín després de firmar un tercer gol descomunal || Els blaugranes, que es van venjar de la derrota al Camp Nou, deixen l’Atlètic a deu punts

Luis Suárez es va retirar lesionat - El davanter uruguaià va haver de ser substituït al minut 89 per Coutinho després de relliscar en una pressió a un jugador rival i fer-se mal al turmell dret. Valverde va confirmar poc després que Suárez t ...EFE

El Barça pràcticament va sentenciar un nou títol de Lliga gràcies a la contundent victòria (1-4) a l’estadi Benito Villamarín amb el Reial Betis, en un partit en el qual va fer valer la qualitat de Leo Messi, que va firmar tres gols, l’últim descomunal, davant d’un rival que va lluitar fins que es va veure incapaç de remuntar. El quadre d’Ernesto Valverde va aprofitar la derrota el dia abans del segon classificat, un Atlètic que va caure (2-0) a San Mamés, per ampliar un avantatge cada jornada més decisiva i ara és de deu punts, encara que tan sols falten deu partits per al final. Messi va voler refermar la lliga per poder anar centrats al deute amb la Champions. Al descans, el 10 va marcar una vegada més la diferència, a favor d’un Barça que se’n va anar 0-2 amb dos gols de la seua estrella.

La visita del sòlid líder de la Lliga no va canviar gens la filosofia que vol Quique Setién per al seu equip, la de ser protagonista amb la pilota en el seu poder, i així va començar el partit, en el qual el Barça va haver de recular davant de la iniciativa rival i Jesé Rodríguez no va arribar per poc a una pilota amb molt perill al cap de tretze minuts de joc. Però al Barça, que es va venjar de la derrota al Camp Nou, li costa poc crear perill i a la primera ocasió que va tenir va fer gol, quan una falta a la frontal de l’àrea assenyalada sobre Arthur la va aprofitar perfectament el de sempre, Leo Messi. L’argentí va enviar la pilota a un escaire, el d’un Pau López incapaç d’aturar la pilota, i va celebrar així els 674 partits oficials com a barcelonista, igualant en aquesta estadística Andrés Iniesta. Ara ja només té al davant Xavi Hernández, amb 767. Els bons propòsits dels locals es van veure truncats aviat i els blaugranes van començar a convertir-se en protagonistes però no sense treballar-ho a fons davant de les ganes i l’ímpetu verd-i-blanc per recobrar una altra vegada la igualada. L’equip d’Ernesto Valverde va haver de mostrar els seus recursos defensius per mantenir la renda davant dels intents bètics, com en una rematada del mexicà Andrés Guardado que se li’n va anar massa creuada, encara que també l’uruguaià Luis Suárez va fallar una ocasió molt clara per posar el 0-2. El que no va fallar va ser Messi al minut de prolongació del primer període i va aconseguir el segon gol, després d’una genial assistència de taló de Suárez, que va deixar l’encontre molt encarrilat per als seus a la segona meitat.

A la represa, el Betis va tornar a sortir amb ganes a la recerca de marc de l’alemany Marc-André Ter Stegen, però també això li va donar espais al Barcelona per muntar contraatacs. Amb aquesta disposició sobre el terreny podia passar qualsevol cosa, que la formació verd-i-blanca es posés al partit amb un gol o que l’equip blaugrana aconseguís el tercer, la qual cosa va ser molt a prop de fer Luis Suárez, però va tornar a fallar sol davant el porter Pau López al minut 61. No obstant, poc després es va redimir de l’error en una gran jugada, en què va anar esquivant rivals per creuar la pilota lluny de l’abast del porter, una diana que va deixar el partit gairebé sentenciat. El gol de Loren a penes va inquietar, ja que d’això se’n va encarregar Messi segellant el hat-trick amb un golàs espectacular. El 10 va picar la pilota amb rosca per colar l’esfèric entre l’estirada de Pau i el travesser. El Villamarín va ovacionar l’argentí, que va aferrar la Lliga abans de l’aturada per seleccions, al mateix escenari en què buscarà el títol de Copa del Rei davant del València el 25 de maig.