SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ

Tres jugadores del Pardinyes fitxen per un club islandès

Elian Graus, Àlex Taberner i Marta Sàez jugaran a l’UMF Sindri de Höfn

Elian Graus, Àlex Taberner i Marta Sàez, les tres jugadores del Pardinyes que jugaran a Islàndia.

Elian Graus, Àlex Taberner i Marta Sàez, les tres jugadores del Pardinyes que jugaran a Islàndia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres jugadores del CF Pardinyes han fitxat per un equip de la Segona divisió d’Islàndia, l’UMF Sindri Höfn, al qual s’incorporaran a finals d’abril, una vegada que hagi acabat la Lliga de Segona divisió estatal, en la qual competeix l’equip lleidatà. Es tracta de la portera Elian Graus, la centrecampista Marta Sàez i la davantera Àlex Taberner.

“Va contactar amb mi l’entrenador de l’equip, Álex Fernández, que havia estudiat Inefc a Lleida i que fa temps que és a Islàndia. Tenen un projecte per intentar pujar l’equip a Primera i ens va oferir la possibilitat de fitxar per ells”, explica Taberner, que ja té experiència en el futbol internacional, ja que ha jugat dos temporades a Suècia, el 2016 i el 2017. “L’Elian i jo ens en anirem a finals d’abril, tot just acabar la Lliga, i la Marta vindrà al maig, una vegada que hagi acabat els exàmens”, assenyala.

Per la seua experiència anterior a la Lliga sueca, Àlex va ser la que va animar les seues companyes. “Els vaig dir que no es podien perdre aquesta experiència. Allà el futbol femení està molt ben considerat i sempre és una opció de cara al futur”, va destacar.

Les tres lleidatanes, d’entre 19 i 24 anys, deixaran de pagar per practicar el seu esport favorit i rebran un tracte de professionals. “El club ens paga el pis, les despeses i el material esportiu, incloses les botes. Al matí treballarem en un hotel i a la tarda ens dedicarem al futbol”, afegeix Àlex.

Höfn és una petita localitat islandesa, d’escassament 1.700 habitants. És un dels principals ports pesquers de l’illa i un dels punts des dels quals es pot visitar la glacera més gran d’Islàndia, el Vatnajökull.

“L’entrenador ens ha explicat que l’objectiu de l’equip és ascendir a Primera divisió, la qual cosa també és una motivació per a nosaltres. També ens permet millorar l’anglès. De les tres, la Marta és la que millor domina aquest idioma. Jo, després de dos temporades a Suècia, em defenso”, afegeix la davantera del Pardinyes, que també té clar, a més, que “la meua idea és tornar a Lleida quan acabi la Lliga islandesa. Per qüestions de clima, allà la Lliga comença a finals d’abril i acaba a finals d’agost”.

tracking