SEGRE

ESPORT ADAPTAT GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

Dos gimnastes lleidatanes trenquen barreres a la Copa Catalana

Marta Jové i Àngela Mora, amb Down, per primera vegada en un torneig federat

Àngela Mora, Marta Jové i Maribel Moncasí, ahir al FEDAC.

Àngela Mora, Marta Jové i Maribel Moncasí, ahir al FEDAC.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esport farà aquest cap de setmana un nou pas endavant a favor de la inclusió. Per primera vegada, joves amb discapacitat participaran en una competició federada. Seran tres i dos d’elles són lleidatanes. Marta Jové i Àngela Mora, del Club FEDAC Lleida, juntament amb Pia Arumí, del Club Gimnàstic Osona, prendran part a la Copa Catalunya que es disputa a Salt.

“La Federació Catalana de Gimnàstica fa un pas més cap a la integració de gimnastes amb discapacitats, que actualment s’estan entrenant en clubs catalans federats”, va anunciar la Catalana, que els desitja que “gaudeixin d’aquesta nova experiència i que de cara a pròximes competicions pugui augmentar el nombre de gimnastes participants”.

Maribel Moncasí, entrenadora del Club FEDAC, que fa temps que lluita perquè aquest pas sigui possible, celebrava la decisió de la Federació Catalana. “És un gran pas i una gran oportunitat per a l’esport adaptat. S’està demostrant que per a les nenes amb discapacitat no hi ha límits. Tot es pot fer”, explica. A la Copa Catalana, Marta Jové i Àngela Mora competiran a la categoria C-3, mentre que Pia Arumí ho farà en el nivell B4G.

Fins ara, tant la Marta, de 23 anys, com l’Àngela, de 13, ambdós amb Síndrome de Down, havien competit únicament en proves específiques per a esportistes amb discapacitat, com és el cas dels Special Olympics i han aconseguit nombroses medalles, especialment la Marta, que fa més temps que competeix.

La integració de persones amb discapacitat en el món de l’esport també es repeteix en altres àmbits (vegeu la pàgina 32).

tracking