SEGRE

FUTBOL SELECCIONS

L'Osca no cedeix jugadors a Catalunya i sí a Veneçuela

El seleccionador Gerard López convoca els lleidatans Bojan i Marc Cardona

El seleccionador català, Gerard López, durant la roda de premsa d’ahir en la qual va anunciar la llista.

El seleccionador català, Gerard López, durant la roda de premsa d’ahir en la qual va anunciar la llista.FCF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’SD Osca s’ha unit a Reial Valladolid i Rayo Vallecano en el veto a la selecció catalana. L’entitat aragonesa va decidir ahir no cedir Àlex Gallar i Enric Gallego per al partit amistós que disputaran dilluns vinent Catalunya i Veneçuela a l’estadi de Montilivi. En el cas dels jugadors seleccionats per Veneçuela no recau cap veto a l’estar obligat el club a la seua cessió, segons van confirmar fonts de l’entitat a La Vanguardia.

El conjunt aragonès ha esgrimit raons esportives per argumentar la seua negativa després que en un primer moment no hagués posat cap objecció a la convocatòria d’Enric Gallego, el futbolista de l’equip oscenc que havia estat citat per Gerard López, seleccionador català. Davant de la negativa de Valladolid i Rayo Vallecano, el seleccionador tenia previst cridar també Àlex Gallar, però l’Osca ha reaccionat impedint la seua convocatòria, una decisió d’última hora que va obligar a retardar la roda de premsa de Gerard en la qual havia d’anunciar la llista.

Això no succeirà en el cas dels jugadors de l’Osca que han estat convocats per Veneçuela: Yangel Herrera i Juanpi Añor. Fonts del club van assegurar que són casos diferents i que “al ser una selecció nacional reconeguda per la FIFA” estan “obligats a cedir als jugadors” sinó hi ha cap lesió pel mig.

El mateix Gerard López va dir que entén la situació, però va criticar que ho haguessin dit amb tan poc marge de maniobra. “Ha sigut la llista més complicada. En aquest moment de la temporada hi ha clubs que s’estan jugant moltes coses. Entenc els seus motius i els respecto. Això sí, ens hauria agradat que ho haguessin fet amb temps, no com ha ocorregut amb l’Osca, que ens ha avisat fa cinc minuts”, va comentar en aquest sentit Gerard.

A la llista definitiva figuren dos lleidatans: Bojan Krkic, de l’Stoke anglès, i Marc Cardona, de l’Eibar. Completen la convocatòria els porters Becerra i Badia, els defenses Montoya, Piqué, Bartra, Aleix Vidal, Dídac Vilà, Cucurella i Muniesa, els centrecampistes Víctor Sánchez, Xavi Hernández, Pere Pons, Melendo, Jordán, Granell, Romeu i Aleix García, i el davanter Sergio García.

tracking