SEGRE

ESPORT ADAPTAT COMPETICIÓ

Verònica Torra i Álvaro Terreros guanyen amb Espanya la medalla de plata en bàsquet als Special Olympics

Verònica Torra i l’entrenador Álvaro Terreros guanyen amb Espanya la medalla de plata en bàsquet als Special Olympics World Games || L’equip va perdre la final amb Austràlia a la pròrroga

La selecció espanyola de bàsquet femení, a Abu Dhabi.

La selecció espanyola de bàsquet femení, a Abu Dhabi.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos esportistes lleidatans que han participat aquests dies en els Special Olympics World Games, que acaben demà a Abu Dhabi, la capital dels Emirats Àrabs Units, tornaran a Lleida amb una medalla de plata. La jugadora Verònica Torra i l’entrenador Álvaro Terreros han format part de la selecció espanyola de bàsquet femení que ahir va perdre la final davant del combinat d’Austràlia, per 22-26, en un partit que va necessitar la pròrroga per resoldre’s.

La Verònica i l’Álvaro formen part de la delegació de 34 esportistes i vuit entrenadors catalans de la Federació ACELL i de Special Olympics Catalunya que ha format part de la representació espanyola, que ha tingut un total de 107 esportistes. En total, els Special Olympics World Games, l’esdeveniment esportiu i social més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual, ha reunit a la capital dels Emirats Àrabs Units més de 7.000 esportistes de 170 països, en una competició que va començar el passat dia 8.

Terreros explica que “en el pla esportiu ens emportem la plata, però la d’or és en experiència i humanitat”

“La valoració és molt positiva, perquè la medalla és de plata en el pla esportiu, però d’or en en experiència i humanitat”, explicava des d’Abu Dhabi Álvaro Terreros, que té previst tornar a Lleida demà, juntament amb la resta de l’equip i de la delegació catalana.

“En només quinze dies hem aconseguit fer un equip molt compacte i hem arribat a la final d’un Mundial, en la qual hem tingut opcions de guanyar fins al final. Hem acabat perdent a la pròrroga”, afegeix. En el partit de semifinals, la selecció espanyola es va imposar per 32-13 al Japó.

Terreros destaca que, més enllà de l’experiència esportiva que suposa participar en un esdeveniment d’aquestes característiques, una competició de tan alt nivell, els Special Olympics World Games tenen un component humà i de superació inigualable: “Sobretot ens quedem amb les persones, amb l’esforç que han fet tots els esportistes que són aquí i amb les ganes de superació que mostren cada dia. Sens dubte es tracta d’una gran experiència que no s’oblida mai.”

Per a Álvaro aquesta era la seua primera experiència en uns World Games. Entrenador i coordinador de la delegació territorial de Lleida de la Federació ACELL i coordinador del Servei d’Esports i Lleure a ACUDAM, de Mollerussa, ha participat com a entrenador en nombrosos campionats i Jocs Estatals de Special Olympics amb la selecció de Catalunya i també en competicions internacionals amb la selecció de Catalunya i d’Espanya.

Per a Verònica Torra, la d’Abu Dhabi ha sigut la seua segona experiència en aquesta competició, ja que també va participar en la que es va celebrar a Xangai el 2007. La Verònica és jugadora del Club Alba de Tàrrega i també ha participat a la Lliga Preferent, amb l’equip d’ASVOLCALL Força Lleida.

En aquest torneig també participen esportistes que no tenen cap discapacitat, ja que en esports com l’handbol els equips són unificats, és a dir, amb la presència de jugadors amb i sense discapacitat. En concret, a banda dels més de 7.000 esportistes amb discapacitat intel·lectual, també hi competeixen prop de 3.000 més sense discapacitat.

La selecció espanyola de bàsquet femení, a Abu Dhabi.

La selecció espanyola de bàsquet femení, a Abu Dhabi.SEGRE

tracking