SEGRE

PIRAGÜISME COMPETICIÓ

Doble Copa per a la Seu

La Federació Internacional ha concedit al Parc del Segre la Copa del Món de descens esprint del 2020 i la d’eslàlom del 2021 || Aquest any acull el Mundial, classificatori per als Jocs de Tòquio

L’equip estatal d’eslàlom, integrat pels lleidatans Núria Vilarrubla i Miquel Travé, s’entrena aquesta setmana a Londres.

L’equip estatal d’eslàlom, integrat pels lleidatans Núria Vilarrubla i Miquel Travé, s’entrena aquesta setmana a Londres.RFEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc del Segre de la Seu d’Urgell continuarà figurant al calendari internacional de piragüisme almenys fins al 2021, després que la International Canoe Federation (ICF) li hagi concedit dos proves més de la Copa del Món, una de la disciplina de descens esprint per al 2020 i una altra d’eslàlom per al 2021, precisament les dos especialitats de les quals organitzarà el Mundial el proper mes de setembre, concretament del 25 al 29.

El comitè executiu que organitza les proves de piragüisme al Parc Olímpic havia decidit inicialment prendre’s un any sabàtic el 2020, després d’acumular dotze temporades allotjant ininterrompudament proves del més alt nivell internacional, però al final ha optat per mantenir-se en el calendari i fer-ho amb la seua primera Copa del Món de descens esprint, una modalitat d’aigües braves que fins fa un parell d’anys no havia tingut presència en el marc del Parc del Segre.

L’organització espera al Mundial més de 800 persones de 70 països, entre atletes i tècnics

És precisament aquesta especialitat la que tindrà aquest any un major protagonisme a la instal·lació olímpica, ja que anteriorment la ICF ja havia concedit a la Seu una Copa d’Europa i una prova de rànquing internacional, fixades per a l’1 i 2 de juny, respectivament, i que serviran de test de cara al Mundial de setembre. Abans, el 6 i 7 d’abril, es disputarà la Copa Espanya esprint i clàssica que, a més, servirà per confeccionar la selecció espanyola de cara a la cita mundialista.

D’altra banda, el comitè executiu del Mundial 2019, que integren l’ajuntament de la Seu, la Diputació i el Consell Català de l’Esport, amb el suport de les federacions Espanyola i Catalana i el Consell Superior d’Esports, es van reunir dimecres passat al Parc per ultimar els detalls de l’esdeveniment, que aquest any serà classificatori per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Amb vistes al Mundial d’eslàlom, la ICF també ha fixat dos sessions d’entrenaments oficials. La primera se celebrarà del 4 al 9 de juny i la segona, del 12 al 16 de setembre, just una setmana abans que arranqui la prova, per la qual cosa l’organització espera que es desplacin fins a la Seu unes 800 persones de més de setanta països, entre esportistes, entrenadors i personal dels equips. Quant al programa d’eslàlom, el Mundial s’encetarà el dia 25 amb les patrulles, el 26 i 27 es disputaran les classificatòries i el 28 i 29, les semifinals i finals.

tracking