BÀSQUET LLIGA ACB

El clàssic va ser blaugrana

El Barça reforça el liderat a la Lliga ACB al derrotar el Reial Madrid || Els blaugranes van jugar el seu millor partit del curs i van dominar tot el duel

El blaugrana Ante Tomic i el madridista Walter Tavares disputen una pilota.

El blaugrana Ante Tomic i el madridista Walter Tavares disputen una pilota.EFE

El Barça va reforçar el seu liderat a l’ACB amb un nou triomf a la pista del Madrid, al qual té presa la mesura des de l’arribada de Pesic a la banqueta blaugrana i al qual ha vençut en quatre dels cinc clàssics d’aquest curs (76-82). De sortida, només hi va haver un equip. El Barça anotava amb solvència i imposava una fèrria defensa que ofegava les escomeses blanques. Els locals acumulaven pèrdues i errors en cada atac i un triple de Llull va ser l’únic botí fins a l’equador del primer quart (3-13). Pesic va optar per parar el partit per frenar la reacció local amb un 7-0 i reprendre el control, encara que Llull es va encarregar d’anivellar el xoc al final del primer acte (17-17). Randolph va cobrar l’únic avantatge blanc de la primera part tot just començar el segon assalt, encara que va ser un miratge perquè va tenir la ràpida resposta d’un Kuric que va agafar les regnes de l’atac blaugrana. Va arribar el moment de Carroll. Amb dos triples i un contraatac, va poder anivellar el marcador a 5 minuts del descans. La resposta blaugrana no va trigar a arribar i ho va fer a través de Smits. El Madrid va tornar a la càrrega i va deixar el partit obert (40-45). Campazzo va aportar l’energia necessària als seus companys i els amfitrions van ser capaços de rearmar-se per enèsima vegada i arribar als últims deu minuts amb vida (57-62). El partit no estava ni de bon tros tancat perquè el Madrid va evitar noves escapades blaugranes. Un triple de Taylor va fer pujar el 66-68 al marcador. Van arribar llavors dos nous triples visitants que van donar oxigen als de Pesic. Als dos últims minuts es va arribar amb el Barça 7 a dalt i mig triomf a la butxaca i el rei dels clàssics de la temporada va saber segellar la quarta victòria del curs contra el Madrid.