SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

Defensa de Rosell demana "no reparar un error amb un altre"

El fiscal titlla de “paranoia” creure que se’l jutja perquè va presidir el Barcelona

Sandro Rosell, durant la sessió d’ahir a l’Audiència Nacional, on està sent jutjat.

Sandro Rosell, durant la sessió d’ahir a l’Audiència Nacional, on està sent jutjat.POOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de Sandro Rosell va reclamar ahir que l’Audiència Nacional declari la lliure absolució de l’expresident del FC Barcelona pel presumpte blanqueig de gairebé vint milions d’euros procedents de comissions, ja que “la tesi de la Fiscalia és desenraonada i va contra les regles de l’experiència humana”, va assegurar el lletrat Pau Molins. Després d’un al·legat centrat en cadascuna de les operacions objecte del judici, Molins va reclamar que “l’únic que em preocupa és el fet que pugui pesar en la deliberació d’aquesta sala els gairebé dos anys de presó preventiva que han passat Sandro Rosell i Joan Besolí. No reparin l’error de la magistrada instructora amb un error molt més greu que seria condemnar un innocent amb una pena de presó que és evident que no mereix”, va afegir dirigint-se al tribunal que presideix Concepción Espejel.

Rosell afronta una petició de sis anys de presó –quatre per blanqueig i dos per grup criminal– i seixanta milions d’euros de multa, i per al seu soci Joan Besolí, que va estar el mateix temps en presó provisional, la Fiscalia reclama cinc anys de presó i més de quaranta milions de multa. Per a la dona de Rosell, Marta Pineda; el seu presumpte testaferro, Sahe Ohanessian; i el cunyat de Besolí, Antonio Ramos, el fiscal demana un any i onze mesos de presó, i per a l’amic de l’expresident del Barça, José Colomer, demana un any i sis mesos.

El fiscal Javier Polo va defensar que jutja Rosell per presumpte blanqueig, que no hi ha hagut prospecció ni persecució i que la presó provisional es va mantenir perquè “difícilment pot negar-se que hi havia risc de fuga. No s’ha perseguit cap acusat per les circumstàncies personals, això només serveix per alimentar una paranoia. No hi ha hagut persecució contra Rosell i menys pel fet que hagi estat president d’un club de futbol”, va dir.

El fiscal va defensar que es dicti sentència condemnatòria, mantenint la rebaixa en les penes i en les multes després de canviar la qualificació dels fets. L’acusació per blanqueig continuat es queda en càrrecs per blanqueig i la d’organització criminal, en grup criminal, cosa que ha reduït la sol·licitud de condemna per a tots els acusats.

tracking