SEGRE

RUGBI ENTITATS

Rugbi femení en auge a Lleida

L’Inef Lleida, únic club d’aquest esport a la província, tindrà unes 30 jugadores a l’equip sènior || Després de créixer la base per la captació als col·legis

Jugadores júniors i sèniors de l’Inef Lleida Rugby Club, que competiran en un sol equip la pròxima temporada, posen amb els tècnics.

Jugadores júniors i sèniors de l’Inef Lleida Rugby Club, que competiran en un sol equip la pròxima temporada, posen amb els tècnics.INEF LLEIDA RUGBY CLUB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Inef Lleida Rugby Club, l’únic que hi ha d’aquest esport en terres lleidatanes, comença a recollir els fruits de les campanyes que ha portat a terme en els últims anys per captar jugadors i jugadores de base en col·legis i instituts i, en el cas de les dones, lluitant contra els estereotips que vinculen aquesta disciplina amb l’agressivitat, la rudesa i la masculinitat. Tant és així que el club ha presentat un nou projecte per al rugbi femení denominat Femení Emerging. Es tracta d’un procés que sorgeix a causa de l’alt nombre de jugadores procedents de les categories de formació que la pròxima temporada passaran a engrossir l’equip sènior.

Seran, en concret, catorze les júniors que passaran a fer créixer la plantilla del primer equip, cosa que suposarà arribar a la trentena de jugadores, un fet que no es donava des de feia una dècada.

I és que l’equip sènior femení de l’Inef Lleida RC, que la temporada passada es va proclamar campió de la Lliga Kopparberg de Segona Catalana i va ascendir a Divisió d’Honor, han hagut de recórrer a la imaginació aquests últims anys per poder competir. Aquesta temporada, sense anar més lluny, es va crear el Lleida-Trencalòs, una fusió entre l’Inef Lleida i l’equip aragonès de la localitat de Pomar de Cinca. Les del Segrià van aconseguir l’ascens i han unit forces amb l’equip d’Osca, que buscava una lliga més competitiva. En anys anteriors les lleidatanes es van unir a jugadores del Vilanova i del Valls per poder competir.

El projecte Femení Emerging ja ha començat en el que queda de temporada per preparar bé la transició cap a la pròxima. Per a això, tant l’equip sènior com el júnior jugaran els seus encontres respectius, però s’entrenaran un dia a la setmana de manera conjunta i disputaran alguns amistosos de rodatge.

tracking