SEGRE

CICLISME COMPETICIÓ

Torna l'Open Lleida BTT

La Catalana recupera un certamen que es va deixar de disputar fa cinc anys amb l’objectiu de fomentar la base || Constarà de cinc proves, a Almacelles, Tartareu, Navès, Almenara Alta i Corbins

La Federació Catalana espera donar un impuls a la modalitat olímpica del Cross Country a Lleida.

La Federació Catalana espera donar un impuls a la modalitat olímpica del Cross Country a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida tornarà a tenir aquesta temporada l’Open de BTT, un circuit de carreres que va deixar de celebrar-se fa prop de cinc anys i que té com a principal objectiu fomentar la pràctica de la modalitat olímpica Cross Country (XCO), especialment entre els més petits. Lleida era l’única província catalana que no comptava amb un certamen d’aquesta especialitat, que s’ha impulsat des de la Federació Catalana i que començarà la setmana que ve a Almacelles.

L’Open Lleida BTT constarà aquest any de cinc curses, i algunes d’aquestes puntuaran per a la Copa Catalana infantil. “Tenim un dèficit de practicants federats en aquesta disciplina i amb la recuperació de l’Open pretenem que la gent s’animi, vingui i el provi, i d’aquesta manera evitar que els que competeixen habitualment no hagin de fer-ho sempre fora de la província”, explica Norbert Herrera, delegat de la Catalana a Lleida i principal impulsor de l’esdeveniment.

L’Open Lleida donarà cabuda a totes les edats, des dels prebenjamins fins als veterans de 60 anys

El IV Memorial Alfredo Pera d’Almacelles obrirà el circuit diumenge vinent, 6 d’abril, que seguiran les proves de Tartareu (23 de juny), Navès (6 de juliol), Almenara Alta (7 de setembre) i Corbins (19 d’octubre). Per tal de fomentar la participació, la Catalana ha fet una excepció al reglament i permetrà la inscripció sense comptar amb la llicència federativa, ja que n’hi haurà prou amb tenir la de cicloturista o d’un dia per competir. “Amb aquesta mesura excepcional volem que el que vulgui provar-ho, ho pugui fer sense necessitat de realitzar una despesa extra”, explica Herrera. La competició es desenvoluparà en un traçat marcat d’entre cinc i set quilòmetres de recorregut a què els participants hauran de donar un nombre determinat de voltes en funció de les categories, si bé el temps invertit per cobrir cada volta s’haurà d’acostar als vint minuts.

L’Open Lleida tindrà totes les categories, des de la més petits –set anys– fins als veterans. D’aquesta manera, els prebenjamins, benjamins, principiants, alevins i infantils competiran al’Open Lleida Kids Cup, mentre que la resta, els cadets, júniors, sub-23, elit i els Màster 30, 40, 50 i 60, ho faran per separat. S’espera una participació propera al centenar de ciclistes en cada prova.

tracking