SEGRE

ATLETISME ACTIVITATS

La Marxa del Segrià espera 3.000 persones

És la més participativa de Lleida i se celebrarà el 7 d’abril || Dos recorreguts, de 14 i 23 km, i amb objectius saludables i mediambientals

Un dels punts emblemàtics de la Marxa és el Tossal de Pedrós.

Un dels punts emblemàtics de la Marxa és el Tossal de Pedrós.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Marxa Popular del Segrià, que aquest any arriba a l’onzena edició, se celebrarà el 7 d’abril amb una participació estimada d’unes 3.000 persones, la qual cosa la converteix en la més multitudinària de tot el territori lleidatà. La caminada, que està organitzada per l’Associació Atlètica Km 0 Ponent, amb el suport de la UdL, Paeria, Diputació, els ajuntaments d’Albatàrrec i Alfés, i les firmes Ekke i Plusfresc, té com a objectius principals la promoció d’hàbits saludables i el respecte mediambiental del territori.

Aquesta Marxa, que el 2016 va ser la més participativa de Catalunya amb 3.300 persones, comptarà aquest any amb dos opcions de recorregut de 14 i 23 quilòmetres i les dos rutes sortiran del campus de la UdL a Cappont. El recorregut més curt, anomenat Calàndria, permetrà als participants l’opció de pujar el Tossal de Pedrós, punt emblemàtic de la caminada. El mateix que la ruta fluixa, denominada Ganga, que a més portarà els caminants fins a la Timoneda d’Alfés. Calàndria i Ganga són dos espècies d’aus de la zona que recorreran els participants.

Una de les novetats d’aquest any és que l’ONG Osmon debutarà a la Marxa amb una pràctica de plogging, que combina l’esport amb la recollida de residus amb l’objectiu de deixar nets els espais per on discorrerà la caminada. També s’incorpora com a col·laborador l’Associació Nereu, que treballa pels objectius saludables i serà l’encarregat de servir un avituallament de fruita. Al costat d’aquests dos col·lectius, un any més, la Marxa comptarà amb el suport de Castellers de Lleida i Aspros. A l’arribada, el Gremi de Forners de Lleida oferirà coca de recapte i l’obsequi de la Marxa als participants serà un pot de mel d’una firma del territori.

Les inscripcions ja estan obertes i actualment ja hi ha unes sis-centes persones. Destaca en aquesta Marxa el caràcter familiar, ja que hi ha participants de totes les edats, des dels quatre anys fins a més de setanta, i la participació femenina és cada any superior al 67 per cent.

tracking