SEGRE

CICLISME VOLTA A CATALUNYA

López guanya a la Molina i és el nou líder

El ciclista colombià de l’Astana va atacar en els últims metres, es va emportar el triomf a l’etapa i se situa al capdavant de la classificació general, on desbanca el belga De Gendt

Miguel Ángel López, en el moment de creuar la línia de meta.

Miguel Ángel López, en el moment de creuar la línia de meta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciclista colombià Miguel Ángel López (Astana) va guanyar ahir la quarta etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, disputada entre Llanars i la Molina sobre 150,3 quilòmetres, gràcies a un atac llunyà a la pujada final que Adam Yates (Mitchelton-Scott) ni Egan Bernal (Sky) van poder respondre, cosa que el fa ser el nou líder de la carrera i desbanca el belga Thomas De Gendt.

López, que va treure un avantatge de 16 segons als seus grans rivals a la meta, té ara 14 segons d’avantatge sobre Adam Yates, 17 respecte a Egan Bernal i en treu 25 a Nairo Quintana (Movistar) a la classificació general, un liderat que haurà de defensar fins a Barcelona i que va aconseguir gràcies a força i estratègia, al descol·locar els rivals amb un atac inesperat molt lluny de la meta.

Quedaven 6,5 quilòmetres quan el colombià va aprofitar que Yates estava més pendent dels seus compatriotes Egan Bernal o Nairo Quintana per canviar el ritme i agafar uns metres de distància que ja no deixaria escapar. Al contrari, va marxar a buscar el capdavant de carrera, l’etapa i el liderat.

El gran objectiu per al líder de l’Astana era aconseguir el mallot de líder, però una vegada va assolir Marc Soler (Movistar) i a l’austríac Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe), els dos últims supervivents d’una escapada del dia formada fins per 24 ciclistes, feia olor també de triomf d’etapa i se’n va anar a buscar el doblet. Tercer finalment en l’etapa, Marc Soler (Movistar) va vorejar el triomf a la Molina. Va seguir a roda del colombià, que arribava més fresc i fort des del darrere, fins que el de l’Astana el va trencar a uns 600 metres de la meta.

Avui es disputa la cinquena etapa entre Puigcerdà i Sant Cugat del Vallès, de 188,1 km. La principal dificultat és la collada de Toses, de primera categoria.

tracking