EL MILLOREL PITJOR

Aferrats al somni

El Força Lleida supera el Castelló gràcies a un gran final de partit i manté opcions de ‘play-off’ || Els de Serna no van tenir mai el control en un mal encontre defensiu

Filip Djuran supera l’oposició de Chema García.

Filip Djuran supera l’oposició de Chema García.AMADO FORROLLA

L’ICG Força Lleida va sumar ahir un triomf vital (88-82) amb el Castelló, un cop de moral que permet al conjunt de Jorge Serna seguir somiant amb els play-offs d’ascens. Un somni al qual s’aferra el conjunt lleidatà després d’un partit irregular, que només van poder resoldre als últims compassos, després que el Castelló entrés als últims cinc minuts al davant en el marcador. Les victòries de Valladolid i Osca no faciliten les coses, però l’equip es va permetre ahir continuar viu en un objectiu que seria un magnífic colofó. Ritme de mil dimonis durant els primers compassos del partit, amb un intercanvi de cistelles que no va beneficiar ningú, fins que un triple de Chapela va donar un lleuger avantatge al seu equip (9-4). L’encert va seguir i una antiesportiva de Faner va contribuir que l’ICG se situés primer 6 al davant i després amb una màxima de 8 punts (14-6). Toni Ten va aturar el duel quan no havien passat ni 4 minuts i el panorama va canviar. Parcial de 0-9 per als castellonencs (14-15) i temps de Serna. Ni els canvis introduïts pels dos tècnics ni els reajustaments defensius no van aturar el festival anotador i el Castelló va arribar a situar-se 4 punts davant després d’un triple de Brano (20-24). Feliu i Steel van poder tornar a ajustar el marcador abans del final del primer acte (24-24). El guió va seguir immutable al segon període, amb els dos equips castigant una vegada i una altra el cèrcol rival, encara que amb una lleugera sensació de domini per part dels visitants. De fet, Serna va haver de tornar a sol·licitar temps després d’un parcial de 0-6 que suposava el 34-39. No hi havia ni el més mínim intent d’una defensa més física. Quedaven 3:43 per arribar al descans i l’ICG Lleida es va recuperar lleugerament, amb un altre parcial de 6-0 que anivellava les forces. Aleshores va aparèixer Djuran, fins llavors desapercebut, i va anotar un triple que donava cert avantatge (43-41). Dos tirs lliures del serbi i una cistella de Sabonis van tancar la primera meitat (45-43), en la qual no hi va haver les defenses i en què l’ICG va tenir un clar dèficit de control. Va mantenir la tònica el partit a l’inici del tercer quart, aquesta vegada amb un alt nivell d’encert en el llançament exterior. Intercanvi de triples de Kyei, Bas i Brano Djukanovic. El d’aquest últim va posar el Castelló amb el 50-51 i l’ICG es va ficar les piles amb un parcial de 7-0 que va tancar Chapela per al 57-51. Triple de Bas i resposta de Quintela perquè Toni Ten aturés el matx. La igualtat a l’electrònic va ser la tònica durant aquest parcial i Faner, amb el seu enèsim triple, va posar els seus un per sota (62-61). Va ser llavors quan el Barris Nord va començar a serrar les dents i Djuran es va treure de la màniga un triple, Feliu una cistella després d’una fallada i Djukanovic un altre triple per tancar el tercer quart amb una màxima diferència de 9 punts (70-61). Però el Castelló no estava ni de bon tros acabat. Parcial de sortida de 0-8 en menys de minut i mig per tornar a posar-se en el partit (70-69) i un 2+1 de Fuzaro per capgirar el marcador. Serna, que de forma incomprensible no va aturar el partit, va posar els seus dos bases sobre la pista, però Washburn va seguir fent mal i va completar un parcial de 0-13 (70-74). Sense notícies des de la banda. Djuran va acabar amb gairebé cinc minuts de sequera amb un triple, però Lucas va contestar amb un altre i Serna, aquesta vegada sí, va parar el partit. Quedaven 4:53 (73-77). El pivot visitant va tornar a colpejar la moral local amb el 75-80, però aleshores va ressuscitar l’ICG. Triple de Quintela, esmaixada de Stutz i un altre triple de Chapela. La bogeria es va apoderar del Barris Nord (83-80). A la següent jugada, pèrdua de pilota visitant i nova cistella de Quintela.

Restaven 45 segons quan JJ García va ajustar un emocionant final amb el 85-82. Quintela, amb un gran triple, va segellar una victòria que l’ICG Lleida va segellar als últims compassos, patida i que permet seguir somiant amb els play-offs d’ascens l’ACB tot i que els altres resultats no van acompanyar.