SEGRE

EL MILLOREL PITJOR

CRÒNICA. El Lleida Llista talla una ratxa de dos derrotes amb un triomf solvent sobre el Caldes

El Lleida Llista talla una ratxa de dos derrotes amb un triomf solvent sobre el Caldes i se situa sisè en solitari || Només jugarà un partit de Lliga abans d’afrontar la Final Four a l’Onze de Setembre

Maxi Oruste es retira lesionat, acompanyat per Xixi i Roberto.

Maxi Oruste es retira lesionat, acompanyat per Xixi i Roberto.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Llista va aprovar ahir amb molt bona nota el que pot considerar-se un assaig de cara a la Final Four, que es jugarà el 27 i 28 d’abril a l’Onze de Setembre i en la qual l’equip d’Albert Folguera defensarà el títol de la WS Europe Cup que va aconseguir l’any passat, també davant de la seua afició, encara que llavors la competició es denominava Copa de la CERS. El Llista va superar per 6-2 el Caldes, trencant així una mala ratxa de dos derrotes, i ho va fer amb un gran hoquei que va fer vibrar els aficionats lleidatans. L’equip va remuntar, en una segona part pràcticament perfecta, el gol dels barcelonins que els va permetre arribar al descans amb avantatge (0-1).

Encara que falten quatre setmanes per a la gran cita del 27 i 28 d’abril, el Llista ja no tornarà a jugar cap partit a casa fins llavors. Té dos caps de setmana de descans i l’únic encontre de Lliga el jugarà a la pista del Reus el dia 13. Almenys, podrà recuperar Maxi Oruste, que ahir es va retirar lesionat en la recta final del matx al rebre un fort cop de bola al turmell. Avui se sotmetrà a proves per determinar l’abast de la lesió.

El Llista va tornar a ser l’equip que aquesta temporada ha enamorat l’afició. Un joc intens, valent, ràpid i lluitant des del primer fins a l’últim minut. Amb aquestes, les seues senyes d’identitat, va desbordar un gran equip com és el Caldes i amb el qual es jugava la sisena plaça. Tots dos arribaven al partit igualats a punts i la victòria, a banda de deixar els lleidatans sisens en solitari i a dos punts de l’Igualada, que és el cinquè, els permet guanyar l’average amb el Caldes, que en la primera volta va vèncer el Llista per 5-4.

L’equip de Folguera va sortir a buscar el partit des del primer segon i molt aviat va començar a tenir ocasions clares, com una gran rematada de Joan Cañellas en el minut 5 que va aturar Cesc Campor, un dels més destacats del seu equip. El Llista tenia arribada, creava perill i controlava el duel, però sense encert.

En canvi, sí que va encertar Roger Acsensi per marcar el 0-1 en el minut 11. El gol no va afectar el Llista, que continuava fent el seu joc, però la bola no volia entrar. Fins en dos ocasions es va estavellar als pals de la meta visitant, mentre que el Caldes creava molt perill a la contra, encara que, com sempre, allà estava Lluís Tomàs per evitar que el marcador es mogués. Amb el 0-1 es va arribar al descans.

El partit va canviar tot just començar la segona part. El Llista va tornar a saltar a pista amb intensitat, va tenir el control i va buscar la porteria rival, com a la primera part, però aquesta vegada sí que va tenir encert. Tot just dos minuts iniciat aquest període Roberto di Benedetto va establir l’1-1 (27’). El Llista estava llançat. Bruno di Benedetto va estavellar una altra bola al pal al 29 i, un minut més tard, el Caldes va cometre la seua desena falta. Maxi Oruste va fallar el llançament però va capturar el rebuig i va posar el 2-1. L’equip havia donat la volta al marcador.

En el minut 35, els àrbitres van mostrar targeta blava al visitant Borja Giménez. Xixi Creus va fallar el llançament però Andreu Tomàs sí que va aprofitar la superioritat i va marcar el 3-1.

El Llista va continuar creant ocasions i, en el minut 40, Joan Cañellas va marcar el 4-1 en una gran jugada personal. Roberto di Benedetto va anotar dos gols més per firmar un hat-trick i col·locar el 5-1 (42’) i el 6-1 (47’). Entre els dos gols, cada equip va fallar un llançament directe.

A falta de poc més d’un minut, el Caldes va marcar per tancar amb el 6-2 un partit en el qual el Lleida Llista es va retrobar amb la seua millor versió.

Albert Folguera, entrenador del Lleida Llista, es va mostrar molt satisfet per la victòria sobre el Caldes i pel joc desplegat pels seus jugadors. “He tornat a veure l’equip que a mi m’agrada”, va explicar. Tenint en compte que fins al 27 i 28 d’abril, data en la qual l’Onze de Setembre acollirà per segon any la Final Four de la WS Europe Cup, el Llista només jugarà un partit de Lliga, a la pista del Reus, i que tindrà dos caps de setmana de descans, va considerar el partit d’ahir com un primer assaig per a aquesta nova cita històrica. “D’aquí a quatre setmanes l’Onze de Setembre ha de ser una olla a pressió. Juguem a casa, cal arribar-hi preparats i avui hem fet el primer pas per arribar preparats”.

Va admetre que, després de dos derrotes consecutives, la passada setmana va haver de fer treball psicològic. “Hem parlat individualment amb tots. És un tema mental, totalment, perquè no se’ls ha oblidat jugar a hoquei i qualitat i ganes, en tenen. S’ha de seguir en aquesta línia”, va valorar el tècnic.

“Tornem a ser l’equip que tant agradava, que tant treballa i que tant lluita. Tots han estat molt bé i molt tranquils”, va afegir.

Maxi Oruste es retira lesionat, acompanyat per Xixi i Roberto.

Maxi Oruste es retira lesionat, acompanyat per Xixi i Roberto.JORDI ECHEVARRIA

Maxi Oruste es retira lesionat, acompanyat per Xixi i Roberto.

Maxi Oruste es retira lesionat, acompanyat per Xixi i Roberto.JORDI ECHEVARRIA

tracking