EL MILLOREL PITJOR

El Força Lleida supera amb claredat l'Araberri i aconsegueix la quarta victòria consecutiva al Barris Nord

El Força Lleida supera amb claredat l’Araberri i aconsegueix la quarta victòria consecutiva al Barris Nord || Fica pressió a Valladolid i Osca en la batalla per estar en els ‘play-offs’

El club va presentar ahir la penya per als equips de la base.

El club va presentar ahir la penya per als equips de la base.JAVI ENJUANES

Clara i contundent victòria de l’ICG Força Lleida davant de l’Araberri (68-52), en un partit molt còmode per a l’equip de Jorge Serna. Els de negre van sumar així la quarta victòria seguida al Barris Nord i la quinzena en el còmput global per continuar aspirant al play-off. La pressió passa ara a Valladolid i Osca, que si fallen en els seus compromisos del cap de setmana es quedaran a tocar. A més, els oscencs són el pròxim rival per a un ICG Lleida que continua somiant a estar entre els grans.

Sortida en bloc de l’ICG, amb un parcial de 8-0, amb dos triples de Djuran, que va frenar Pierre amb la primera cistella per als vitorians. Tanmateix, els de negre es trobaven molt còmodes, sense gairebé oposició, i el capità Feliu es va encarregar, amb un altre triple, d’establir l’11-4. Van començar les rotacions, buscant donar descans als titulars, mentre en el marcador anava pujant la diferència. Dos punts més de Feliu van establir el 17-6, però l’Araberri va ser capaç de donar resposta amb dos triples consecutius de Kamba. El capità del Força Lleida, amb la mà calenta, li va tornar la moneda i va tancar el primer quart amb el 20-12. Els locals dominaven però sense ostentacions.

Els lleidatans van entrar a l’últim quart amb el partit decidit, però després van acabar relaxant-se

Quatre punts més de Mbaye i Djuran per obrir el segon quart i establir una màxima renda de 12 (24-12), abans que Okoroh tornés a frenar l’intent local d’enlairar-se. Povea va demanar temps i no va fer més que fer un favor a Serna, que no estava especialment satisfet amb el rebot. Dos tirs lliures de Robinson van donar pas a un parcial de 9-0 amb Shaquille demostrant la seua qualitat sota el cèrcol i la màxima es va disparar fins als 17 punts (33-16). Nou temps de Povea, aquesta vegada amb raó. El matx va entrar llavors en una dinàmica d’intercanvi de cops, amb triples de Steel, que mai havia tingut tirs tan còmodes, i Dedovic. A Serna no li va agradar el to del partit i el va aturar a falta de 53 segons per al descans després d’un altre triple de Robinson (40-26). Quintela va tenir la possibilitat d’augmentar la diferència però es va enredar i es va acabar esgotant el temps de possessió. L’ICG Força Lleida estava tenint el partit més plàcid de la temporada –56-16 en valoració–, però no podia confiar-se, tenint en compte el precedent del partit davant de l’Osca al Barris Nord.

Intercanvi d’errors en la selecció de tir per obrir el tercer quart. Minuts en què cap dels dos equips era capaç d’anotar, fins que Djuran es va decidir a encertar. Una altra cistella fàcil de Stutz i màxima diferència per als lleidatans, que guanyaven per 18 punts (44-26). El tècnic visitant va parar el matx a falta de 6:07 per al final del capítol. Però Chapela va anotar un triple per situar el seu equip 21 punts a dalt. L’Araberri ho va intentar situant-se en zona, una decisió poc lúcida tenint en compte l’encert que estava tenint l’ICG Lleida, però els de negre van trobar Shaquille, en els seus millors minuts del xoc. Gràcies a quatre punts consecutius del bahamià, la renda se’n va anar fins als 24 punts amb el 53-29, diferència que va poder contrarestar Markovic amb dos tirs lliures. Shaquille seguia a la seua i també Robinson, amb un elenc de tirs brutals i errors estrepitosos. Djukanovic es va encarregar de tancar el tercer quart amb dos tirs lliures per al 57-34.

El duel estava més que sentenciat, però quedaven deu minuts. Feliu els va obrir amb la màxima diferència de 25 punts (59-34). La relaxació, que era el pitjor dels enemics per a l’ICG Lleida en aquesta fase del partit, va fer acte de presència i l’Araberri ho va aprofitar per anar retallant diferències davant de la passivitat de la defensa lleidatana. Serna va haver de demanar el seu primer temps a falta de 4:02 per al final després de quatre punts seguits de Markovic (64-45).

Sort que la cosa no va anar a més i que als visitants no els quedava temps, perquè la imatge de l’últim quart va ser el pitjor del partit, en el qual van arribar a debutar els júniors Civera i Benavente.