BÀSQUET LLIGA EBA

El Pardinyes bat el Mollet i es classifica per a la Final Four

Va trencar el partit en el tercer quart i assegura una de les dos places del grup

Wendell Davis va tornar a ser un dels jugadors destacats.

Wendell Davis va tornar a ser un dels jugadors destacats.SEGRE

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes disputarà la Final Four del grup C de la Lliga EBA per tercera temporada seguida al guanyar ahir per 65-82 a la pista d’un Mollet que amenaçava el seu liderat. Tanmateix, el conjunt que dirigeix Gerard Encuentra va exhibir un gran joc i serenitat per adjudicar-se el triomf més important del curs. Ara, els lleidatans es jugaran la primera posició en les dos últimes jornades amb el Sant Adrià, que no va fallar a Palma (66-69).

El Pardinyes va mostrar la millor versió ofensiva durant el primer quart, en el qual el Mollet va intentar frenar la forta sortida del conjunt d’Encuentra. Tanmateix, els lleidatans van aconseguir una renda de 6 punts (18-24). En el segon quart, el domini va passar a mans dels locals, que van aplicar una defensa molt més física i van intentar tapar Wendell Davis. D’aquesta forma, el partit va arribar alhora amb un ajustat 39-42.

Va ser en el tercer quart quan el Pardinyes va aconseguir acabar amb la resistència d’un Mollet que va començar a notar els nervis de veure’s obligat a guanyar. A poc a poc, els lleidatans van anar augmentant la renda i van assolir el final del parcial amb un avantatge de 12 punts (50-62). Era el moment de mantenir la calma i deixar que fos el Mollet el que acabés rendint-se. El Pardinyes va castigar una vegada i una altra la cistella contrària, davant la desesperació dels barcelonins, que van arribar a abaixar els braços en els últims minuts. Finalment, el líder va sumar la dinovena victòria de la temporada i es va assegurar estar en play-offs, en els quals es posarà en joc la seua presència en la fase d’ascens a la LEB Plata. Dissabte (19.00), els lleidatans visitaran la pista del filial de l’Andorra, ja salvat.