MOTOCICLISME MOTOCRÒS

Bellpuig bat el rècord de pilots en un Estatal i vol recuperar el Mundial

Ja s’han inscrit més de 180 corredors per a la prova d’aquest cap de setmana

La prova estatal, la cinquena del certamen, es va presentar ahir a la Diputació.MIQUEL ROVIRA

El circuit Montperler de Bellpuig, que aquest any compleix el trentè aniversari i el vintè des que va ser catalogat com a Circuit de Catalunya, reunirà aquest cap de setmana més de 180 pilots a la quarta prova del Campionat d’Espanya de motocròs, la participació més elevada que ha tingut mai en una carrera de l’Estatal. També hi haurà rècord de representants lleidatans, amb vuit, entre ells Jaume Betriu, tetracampió d’Espanya d’enduro, i Sergio Castro, que ocupa la sisena posició al general d’MX1. També destaca la presència del cambrilenc Iván Cervantes, pentacampió mundial d’enduro i pilot del Moto Club Segre, que torna a la competició després de la retirada.

La prova presentarà importants novetats pel que fa al traçat, que s’ha modificat per cinquena vegada des que es va inaugurar fa trenta anys, i recuperarà la configuració que tenia el 2001. Aquests canvis, que afecten principalment la part alta, on s’ha afegit un nou salt, han permès reduir la velocitat en uns 5 km/h (la mitjana estava en 55), amb la qual cosa guanya en seguretat, a més d’incrementar-ne la longitud en uns 145 metres, de manera que ara té una corda de 1.645.

La cita comptarà amb quatre categories, MX1, MX2, MX125 i MX85, a banda de la Copa Kawasaki, i la competició es posarà en marxa aquest dissabte amb els entrenaments oficials, les classificatòries i les primeres mànegues de les categories inferiors.

L’alcalde persisteix a recuperar el Mundial

Salvador Bonjoch, alcalde de Bellpuig, va destacar durant la roda de premsa de presentació de l’Estatal la inversió de 169.000 euros que s’han fet en l’últim any i mig a millorar el circuit, tant en el traçat com en els serveis, i va persistir en la idea de recuperar el Mundial de motocròs durant la pròxima legislatura, sempre que surti reelegit. “Seria la cirereta”, va assenyalar.