El Cadí la Seu perd contra el Gipuzkoa i el semifinalista es decidirà dimecres al Palau

El Cadí la Seu perd contra el Gipuzkoa al segon partit de la sèrie i el semifinalista es decidirà dimecres al Palau || L’equip de l’Alt Urgell va ser sempre a remolc de les basques i no va tenir l’encert necessari per poder remuntar en els últims minuts

El Cadí la Seu va tenir excessius problemes per controlar el partit.

El Cadí la Seu va tenir excessius problemes per controlar el partit.ARIZMENDI / EL DIARIO VASCO

El Cadí la Seu no va poder sentenciar l’eliminatòria de quarts de la Lliga Femenina a la pista del Gipuzkoa (62-56) i el semifinalista es decidirà dimecres (20.00) al Palau. L’equip de l’Alt Urgell no va tenir el nivell d’encert necessari, va anar a remolc des dels primers compassos, i va arribar a perdre per 15 punts a l’últim quart. Les locals van sortir endollades, amb un parcial de 6-0 que va contrarestar Kraker amb el primer triple. La posada en escena no va ser l’esperada i Bernat Canut es va veure obligat a sol·licitar el primer temps quan havien transcorregut poc més de 4 minuts. Kraker era l’única que anotava i el Gipuzkoa es va situar 8 punts amunt (14-6), cosa que va provocar els primers moviments de banqueta. De fet, la segona unitat va protagonitzar els millors minuts de les lleidatanes al Gasca, que van aconseguir que el Cadí es fiqués de nou al partit. Parcial de 0-7 liderat per Aijanen i 14-13 per tancar el primer acte. Lara González va poder frenar la reacció a l’inici del segon quart, amb Richards anotant els primers punts. La jugadora local va fer el que va voler amb la defensa lleidatana i la seua aportació va conduir el Gipuzkoa a dominar per 7 punts (24-17).

Brkic, substituta de González a la direcció, va seguir castigant les de groc, que es van veure 7 avall a falta de 2:51 per al descans (28-21). Canut va tornar a aturar el duel i hi va haver una petita reacció lleidatana, amb cistelles de Kraker i Vilaró. Però Brkic, amb dos triples consecutius als últims compassos, va deixar molt tocat el Cadí abans d’arribar al temps de descans, amb un 36-26. Deu punts que deixaven clar qui dominava el partit i com li costava anotar a les lleidatanes davant d’un rival molt seriós. Brkic va posar les seues amb una renda de 12 punts al començar el tercer quart, encara que va respondre Bahí amb un triple. Però les locals van tornar a penalitzar el poc encert lleidatà i van tornar a sumar a través de Nystrom i Weaver, que va establir una nova màxima renda de 13 punts (42-29).

Cada cistella del Cadí costava un món, tot i que Bahí i Etxarri van aconseguir frenar l’intent basc de sentenciar l’enfrontament. L’única bona notícia era que el Gipuzkoa tampoc tenia facilitats per anotar i el tècnic, Aranzazu Muguruza, va detenir el partit per primera vegada a falta de 2:35 per al final del tercer quart i un 44-33 en el marcador. Si la remuntada ja semblava complicada, va aparèixer Weaver, a la qual només van poder contestar Pujol i Richards, amb massa problemes sota el cèrcol. Havien transcorregut deu minuts més i la diferència no baixava dels 10 punts (50-40). Lyndra Weaver, una de les jugadores amb més qualitat de la Lliga, va posar les seues 13 punts al davant i Lara González va establir una màxima de 15 (57-42). De nou va ser Kraker la que va contrarestar la crisi amb un triple i la seua compatriota Hempe va contribuir a un parcial de 0-7 amb què el Cadí la Seu va tornar al partit. Però Sarr va anotar una cistella que va fer molt mal i la barrera dels 10 punts se li va fer insalvable al conjunt de l’Alt Urgell.

El matx va entrar en una dinàmica d’interrupcions, faltes continuades que no feien més que frenar el ritme que intentava imposar l’equip de Canut i tirs lliures en què el Gipuzkoa va mantenir a distància el rival. Pujol, amb dos tirs lliures, i Hempe, amb una última cistella, van maquillar un resultat que va haver de ser molt més ampli per a les locals (62-56). El Palau decidirà el semifinalista, en un partit que torna a presentar-se com a molt complicat però amb un Cadí disposat a continuar fent història.