MOTOCRÒS CAMPIONAT D?ESPANYA

Motocròs en estat pur a Bellpuig

La quarta cita del Campionat d’Espanya reuneix 122 pilots al Circuit de Catalunya a Bellpuig || Els quatre vencedors van ser Ander Valentín, Iker Larrañaga, Edgar Canet i Guillem Farrés

El navarrès Ander Valentín va ser el vencedor a la prova d’MX1.

El navarrès Ander Valentín va ser el vencedor a la prova d’MX1.MIQUEL ROVIRA

La quarta prova puntuable per al Campionat d’Espanya de motocròs a les categories d’MX1, MX2, MX85 i MX125 va reunir durant el cap de setmana al Circuit de Catalunya de Bellpuig 122 pilots, entre els quals hi havia els millors especialistes a nivell estatal. Els quatre guanyadors van ser Ander Valentín, Iker Larrañaga, Edgar Canet –es van imposar a les dos mànegues– i Gerard Farrés.

En MX1, el gran protagonista va ser el navarrès Ander Valentín (Husqvarna), que va demostrar que serà un ferm candidat al títol. Seues van ser les dos mànegues i només a la segona va veure perillar el seu domini, quan José Antonio Butrón (KTM) va intentar superar-lo. El navarrès se’n va anar de Bellpuig com a líder del campionat després de la victòria, i van completar el podi Butrón i Nil Arcarons (Suzuki), del MC Segre. Les dos mànegues d’MX2 van ser dominades per l’actual campió, Iker Larrañaga (KTM), encara que Simeó Ubach (Husqvarna) va plantar cara a la segona, en què va marcar el ritme i va intentar contenir Larrañaga, que a partir de la tercera volta es va situar líder i es va escapar cap a la victòria. Ubach, que va ser segon a les dos mànegues, segueix liderant el Campionat d’Espanya, i a Bellpuig la tercera posició va ser per a Oriol Casas (KTM). Els pilots d’MX125 van protagonitzar una de les mànegues més disputades del cap de setmana. Després de la victòria de Gerard Congost dissabte, tot semblava indicar que es repetiria el resultat. Congost es va posar al capdavant però no va aconseguir separar-se dels perseguidors. D’aquesta forma, a l’equador de la prova Guillem Farrés (KTM) es va situar primer després d’haver-ho intentat en diverses ocasions. A partir d’aquell moment, el duel entre ells dos va ser constant, fins a creuar la línia de meta. Farrés es va endur el triomf i Congost (KTM) va ocupar la segona posició, mentre que Eddie Wade (KTM) va acabar tercer. Amb aquest resultat, Farrés va sortir de Bellpuig com a líder del campionat, amb la qual cosa va desbancar Oriol Oliver, que es va lesionar la jornada de dissabte.

Nil Arcarons va aconseguir acabar en tercera posició a la prova d’MX1, darrere de Valentín i Butrón

D’altra banda, a la categoria d’MX85, Edgar Canet va estar una altra vegada intractable i es va imposar a les dos mànegues. El seu principal oponent la jornada de dissabte, Víctor Puig, no va poder finalitzar la prova a causa d’una caiguda, per la qual cosa Canet (KTM) va sumar els 50 punts. En segona posició es va situar Antonio Gallego (KTM), que va ser tercer i segon a les dos mànegues, i va completar el podi Gilen Albisua (Husqvarna), al ser quart dissabte i tercer a la segona mànega. Amb aquests resultats, Puig cedeix el liderat a Canet. La pròxima cita del Campionat d’Espanya de motocròs es disputarà a Calataiud, els 4 i 5 de maig, tot i que ho farà en només tres categories (MX1, MX2 i MX125). La prova d’MX85 es disputarà una setmana després a la localitat de San Esteban de Gormaz (Sòria).