SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

El Lleida es troba en la pitjor dinàmica des del 2005, al guanyar només 1 punt dels últims 18 en joc

El Lleida, en la pitjor dinàmica des del 2005, al guanyar només 1 punt dels últims 18 en joc || En la segona volta ha sumat 10 dels 42 punts possibles

Víctor Vidal i Ivan Zotko, dos dels jugadors del primer equip que van participar ahir en el Campus.

Víctor Vidal i Ivan Zotko, dos dels jugadors del primer equip que van participar ahir en el Campus.LLEIDA ESPORTIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 22 de desembre passat el Lleida guanyava 3-2 l’Atlètic Balears i tancava el 2018 com a líder i amb un coixí de 7 punts respecte al cinquè classificat. Menys de quatre mesos després, el Lleida és setè, empatat amb el vuitè i el novè, i és a 4 punts de la quarta plaça. En el que va de segona volta ha sumat només 10 dels 42 punts possibles, amb la qual cosa seria el cuer d’aquesta fase de la Lliga.

En una caiguda tan inesperada com estrepitosa, el Lleida ha passat del cel a l’infern en 14 jornades. Diumenge, a la Nova Creu Alta de Sabadell, va encadenar la quarta derrota, una cosa que no ocorria des del 2014. A més, ha perdut en aquesta segona volta quatre partits davant d’equips que eren cuers quan van enfrontar als lleidatans.

El fitxatge de Felip obliga a donar la baixa a un lesionat o a algú amb pocs minuts, com Dongou

El Lleida està batent rècords negatius. Dels últims 18 punts només n’ha sumat 1, una dinàmica que no era tan dolenta, amb un empat i cinc derrotes en sis partits, des de fa 13 anys i mitja, en les primeres jornades de la temporada 2005-06, la de l’últim descens a Segona B fins a la data. Són set els partits que porten sense guanyar els d’Oliva, set partits en els quals només han marcat un gol, una sequera també de dimensions històriques.

Precisament, el Sabadell, últim dels botxins dels lleidatans, és l’únic equip que ha marcat menys gols que el Lleida en la segona volta, 7, per 9 dels lleidatans. Dels últims dotze partits, els blaus s’han quedat sense marcar en 9, sent també la temporada en què més vegades ha ocorregut en la segona volta des que es va fundar el Lérida Balompié, el 1939. Fins a aquesta temporada, la xifra màxima a hores d’ara havia arribat a ser de 8, les temporades 1972-73 i 2006-07.

Curiosament, el Lleida porta els mateixos punts que la temporada passada a aquestes altures, encara que al final de la primera volta superava en 13 punts la xifra de la 2017-18. En aquest sentit, el balanç del Lleida des de l’esmentada victòria sobre l’Atlètic Balears, el 22 de desembre, ha estat de només 2 victòries en 15 partits, per 5 empats i 8 derrotes.

La baixada del Lleida als inferns es resumeix amb una dada: de ser, al final de la primera volta, la temporada amb més punts de la història des que les victòries es compten per tres punts –des del 1995– i de col·locar-se a la mateixa alçada que els registres de la temporada de l’ascens a Primera amb Mané, ha passat a ser la temporada amb menys punts des de la seua fundació el 2011.

D’altra banda, el Lleida medita si tramita el fitxatge d’Álex Felip donant la baixa a un lesionat o a Dongou, que no ha rendit el que se n’esperava.

Jugadors de la primera plantilla, al campus

El Lleida Esportiu va donar inici ahir al Campus de Setmana Santa, en el qual prenen part uns 60 participants i que es desenvoluparà fins aquest dijous. La primera jornada va comptar amb la participació de diversos jugadors de la primera plantilla. Josep Calavera, César Soriano, Juanto Ortuño, Víctor Vidal i Ivan Zotko van conversar amb els joves participants.

tracking