SEGRE

DEPORTES

El Barça, amb el Liverpool a semifinals

Els blaugranes s’enfrontaran a l’equip de Jürgen Klopp, que no han eliminat

Jordi Alba, Luis Suárez i Arturo Vidal abans de l’entrenament de recuperació a la Ciutat Esportiva.

Jordi Alba, Luis Suárez i Arturo Vidal abans de l’entrenament de recuperació a la Ciutat Esportiva.FCBARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va conèixer ahir el rival en semifinals de la Lliga de Campions, el Liverpool, quart la temporada passada a la Premier i un rival al qual els blaugranes mai no han eliminat a doble partit i que no ha perdut al Camp Nou. Els d’Ernesto Valverde van segellar dimarts la seua presència entre els quatre millors d’Europa, després de tres temporada d’absència, al guanyar amb contundència i un global de 4-0 el Manchester United. Ara, al cinc vegades campió d’Europa l’espera un altre quadre anglès i també cinc vegades triomfador.

L’encreuament entre abril i maig serà el quart entre ambdós equips, el segon a la Champions i dos més en Copa de la UEFA, amb tres eliminacions blaugrana. El Barça només va guanyar l’anada i tornada a la segona fase de grups del 2002. L’últim cop que es van veure les cares va ser a vuitens de la màxima competició a la 2006-07, quan els reds van eliminar el llavors campió. Els de Rijkaard van caure per 1-2 a l’anada al Camp Nou i van guanyar per la mínima a Anfield, amb gol insuficient de Gudjohnsen. Anteriorment, el Barça es va imposar a la segona fase de grups la temporada 2001-02, amb Rexach com a cap de files en una banqueta convulsa. El resultat en terres angleses va ser un 1-3 mentre que al Camp Nou va registrar un 0-0. Un any abans, a la UEFA, el Liverpool va eliminar el Barça en semifinals amb un gol de McAllister de penal a la tornada. El primer antecedent són les semis de la UEFA del 1976, un any abans que els reds guanyessin la primera Copa d’Europa, i que també va ser per als anglesos, amb el 0-1 de Toshack a Barcelona i l’1-1 que va registrar Anfield amb gols de Thompson i Rexach.

Mentrestant, l’Ajax, que meravella amb el seu joc tot Europa, s’enfrontarà a l’altra semifinal al Tottenham, que ahir va eliminar el Manchester City de Pep Guardiola (vegeu la pàgina 34).

tracking