El Barça guanya a l'últim sospir i iguala l'eliminatòria

Una cistella de Hanga i la defensa en l’última possessió, claus

Ante Tomic intenta anotar davant la defensa de Bryant Dunston.

Ante Tomic intenta anotar davant la defensa de Bryant Dunston.EUROLEAGUE.NET

Victòria vital del Barça ahir contra l’Anadolu Efes (72-74) en el seu segon xoc de quarts de final de l’Eurolliga. El conjunt de Svetislav Pesic es va emportar el triomf a l’últim sospir amb una safata d’Adam Hanga i una defensa de manual en l’última possessió, la qual cosa li permet empatar la sèrie (1-1) i recuperar el factor pista a favor. Els blaugranes van exhibir un to molt diferent al del partit de dimecres. Van mantenir la igualtat al lluminós en el primer període amb una defensa renovada. Fins i tot van inquietar l’afició rival després d’aconseguir 8 punts de renda (16-24, min.11). La irrupció de Larkin, una de les amenaces habituals de l’Efes, va tornar l’equilibri i va silenciar les primeres alarmes (25-28, min.14), però el Barça va arribar al descans amb avantatge (34-38). A la segona meitat va topar amb un gran Simon i els seus vuit punts seguits van disparar l’Efes en el marcador (54-47, min.25), encara que la resposta de Pesic va ser un 0-7 d’Heurtel i Singleton (56-54, min.17). L’amfitrió va apujar l’aposta amb un triple de Larkin i els culers van respondre amb dos més de Hanga i Smits. A més del colofó de Ribas, amb el qual van tancar el quart (59-62). El Barça va trencar la balança des del perímetre amb encerts de Hanga, Pangos i Heurtel (64-71, min.36). Micic, això sí, va aixecar la seua afició de nou (71-71). No hi havia treva. A falta d’un minut, el marcador estava empatat (72-72). Hanga va anotar la cistella decisiva i Simon va fallar un triple a falta de dotze segons.

També va empatar la sèrie el Baskonia, al guanyar dijous al CSKA a Moscou (68-78), mentre que el Madrid va vèncer ahir el Panathinaikos (78-63) i ja domina la sèrie per 2-0.