SEGRE

FUTBOL ESPORT DE BASE

El Gardeny ha crescut en equips i crearà la seua Escola de Futbol

L’històric club lleidatà, que va estar fa tres anys a punt de desaparèixer, ha crescut en equips i crearà la seua Escola de Futbol || La pròxima temporada tindrà una estructura amb 8 conjunts

Un grup de pares de la UE Gardeny, als quals es va exposar el nou projecte esportiu del club.

Un grup de pares de la UE Gardeny, als quals es va exposar el nou projecte esportiu del club.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UE Gardeny, l’històric club de Lleida ciutat fundat el 1970, va tocar fons fa tres temporades i va estar a les portes de la desaparició. En aquest temps, no només ha superat la greu crisi esportiva i econòmica, sinó que afronta el futur amb optimisme, amb noves incorporacions a la seua estructura tècnica i directiva i amb un projecte que contempla per a la pròxima temporada la creació d’una Escola de Futbol i comptar amb més equips en competició.

Àngel Castro, secretari de la junta i responsable de Lligues Lleida, organització responsable del Torneig Telègrafs i Lligues amateures de futbol 7 i futbol 5, recorda que “el president del Gardeny, Francisco Rodríguez, ens va demanar ajuda i vam entrar quatre persones per donar un cop de mà. El club només tenia tres equips i un deute d’uns 8.000 euros”.

El club ajuda econòmicament les famílies que no poden fer front a les quotes

Després de tres temporades, a l’actual el Gardeny compta amb cinc equips, pràcticament ha doblat jugadors i “el passat exercici el vam tancar amb 6.000 euros de benefici”, explica Castro.

Al benjamí, aleví i infantil de llavors, se’ls han sumat un prebenjamí i un cadet i, amb l’ampliació de l’estructura del club, “ha arribat el moment de fer un salt qualitatiu i de formació”, afegeix.

“S’ha incorporat Joan Franqué com a vicepresident; Albert Badia, expert en metodologia de treball; Manel Terés, que s’ocuparà de la formació d’entrenadors, i Genís Camats, que serà el coordinador.”

Amb aquest nou equip l’objectiu per a la pròxima temporada és “comptar amb una Escola de Futbol, tornar a tenir un Juvenil per continuar amb la formació i tindrem també un Baby, a més d’una segona línia en alguna categoria”.

En aquest sentit, el projecte és ambiciós, com confirma Castro: “L’objectiu és que, en dos o tres anys, puguem tenir dos equips per línia”, encara que de moment, la creació d’un Amateur no figura en els plans de la directiva. “No és un objectiu que tinguem ara mateix al cap. No ho descartem més endavant, però en qualsevol cas anirà per llarg”, afegeix.

D’altra banda, el Gardeny vol incidir en l’aspecte social del club. “La idea és que els nens que juguen al carrer vinguin amb nosaltres. Tenim un pla de beques per ajudar les famílies que no poden fer-se càrrec de les quotes, gràcies a la millora econòmica que hi ha hagut”, asseguren.

El club busca espònsors que l’ajudin en el seu compromís social El nou equip directiu de la UE Gardeny té entre un altre dels seus objectius aconseguir patrocinadors que els ajudin en el compromís social, ja que, com explica Àngel Castro: “El Gardeny és un club més social que esportiu i la nostra idea és que cap nen no es quedi sense jugar perquè la seua família no pugui fer front a les quaotes.” L’única ajuda que rep l’entitat és la subvenció anual de la Paeria que, segons Castro, “ascendeix a 2.250 euros. Tot els altres ingressos són els que podem aconseguir nosaltres”.

Un grup de pares de la UE Gardeny, als quals es va exposar el nou projecte esportiu del club.

Un grup de pares de la UE Gardeny, als quals es va exposar el nou projecte esportiu del club.

tracking