MOTOCICLISME COMPETICIÓ

El lleidatà Pol Solà arranca quart al Campionat d'Espanya

Integra el planter de l’equip Monlau Repsol

El lleidatà Pol Solà, al box del seu equip durant la disputa de la primera cursa del campionat.

El lleidatà Pol Solà, de 10 anys, ocupa la quarta posició a la classificació general del Campionat d’Espanya de Superbike 2019-Moto4, després de la disputa de la primera prova, que va tenir com a escenari el circuit de Jerez. El Pol és un dels joves pilots que integren l’equip Monlau Repsol Technical School, planter del qual han de sortir els futurs pilots per al Mundial de Velocitat.

“La veritat és que no ens esperàvem un resultat tan bo”, explica Òscar Solà, pare del pilot. “Era la seua primera cursa en aquesta categoria i l’objectiu era que entrés al Top 10, però als entrenaments ja va anar molt bé i va aconseguir el quart millor temps”, afegeix.

El Pol, que té 10 anys i estudia cinquè de Primària al Parc de l’Aigua, va començar als 4 anys

De fet, tots els pilots del Monlau Repsol Technical School van estar a una gran altura. Ángel Piqueras va aconseguir la victòria i Brian Uriarte va acabar tercer. Rubén Cortés, Team Coordinador, apel·lava a la prudència després d’aquest brillant inici de temporada. “Som conscients que comptem amb tres pilots amb molt talent, però hem de ser previnguts i tenir els peus a terra.

En aquesta categoria de Moto4 hi ha molt nivell i s’ha d’anar pas a pas perquè pilots i alumnes puguin continuar creixent.” L’equip, a més de formar pilots, prepara també enginyers i mecànics per a l’alta competició. Pol Solà, que el pròxim dia 17 de maig complirà onze anys, estudia cinquè de Primària a l’escola Parc de l’Aigua i no té problemes per compaginar estudis i esport. “Hem parlat amb els professors perquè una setmana de curses li suposa que dimecres ja no pot anar a classe. Treu bones notes, però aquesta és una de les condicions que posa l’equip perquè segueixin a la seua estructura”, afegeix en aquest sentit l’Òscar.