SEGRE

L'Audiència absol Sandro Rosell

L’expresident del FC Barcelona va estar gairebé dos anys en presó preventiva

Sandro Rosell durant una visita a Lleida.

Detingut l'expresident del Barça Sandro Rosell per blanqueig de capitalsSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional ha absolt l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, que s’enfrontava a sis anys de presó després de gairebé dos anys en preventiva, de blanquejar i repartir-se comissions rebudes per l’expresident de la Confederació Brasilera de Fútbol Ricardo Teixeira en aplicar-li el principi de "in dubio pro reu", en cas de dubte es falla a favor del reu.

A més de Rosell, també han resultat absolts uns altres cinc acusats de blanquejar 20 milions d'euros d'aquestes comissions pels drets audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera de futbol i d'un contracte amb Nike.

Es tracta de l'advocat andorrà Joan Besolí, que igual com Rosell va passar 22 mesos en presó preventiva i com ell va quedar en llibertat a l'inici de la vista oral; la seva esposa, Marta Pineda, el ciutadà libanès amic de Rosell Shahe Ohanneissian i uns altres dos presumptes testaferros, Pedro Andrés Ramos i Josep Colomer.

En la seva sentència, de la qual ha estat ponent Ángel Hurtado, la secció primera del Penal de l'Audiència Nacional explica que després d'analitzar la prova practicada en el judici "no s'han pogut acreditar les acusacions i, per tant, davant dels dubtes sembrats, ha de primar el principi d'in dubio pro reu".

En finalitzar el judici, el fiscal va rebaixar la petició de pena per a Rosell d'onze a sis anys de presó, igual com va fer per a la resta dels acusats: de deu a cinc anys de presó per a Besolí, i de set a un any i onze mesos per a la seva esposa, Marta Pineda.

Per als altres tres presumptes testaferros, per a qui demanava entre sis i vuit anys de presó, va acabar sol·licitant penes d'un any i onze mesos de presó o d'un any i sis mesos.

tracking