El Barcelona s'imposa a l'Alabès a Mendizorrotza amb gols d'Aleñà i Luis Suárez

El Barcelona s’imposa a l’Alabès a Mendizorrotza amb gols d’Aleñà i Luis Suárez i segellarà el títol de Lliga si l’Atlètic perd avui contra el València || Si els madrilenys puntuen, els de Valverde en tindran prou amb guanyar el Llevant dissabte al Camp Nou

Carles Aleñà celebra amb Luis Suárez el gol que va obrir el camí del Barcelona cap a la victòria.EFE

Dos gols de Carles Aleñà i Luis Suárez van empènyer el Barcelona cap a la victòria amb un triomf davant del Deportivo Alabès per 0-2, que obre la via a segellar el títol de Lliga. Una derrota de l’Atlètic de Madrid avui amb el València donaria el títol al Barcelona. Si l’Atlètic empata o guanya, els blaugranes seran campions si guanyen el Llevant dissabte que ve, sense dependre ja de ningú. La Lliga és qüestió de temps i el Barcelona va accelerar ahir a Mendizorrotza en un encontre que va sentenciar a la segona part. El Barcelona, que va començar amb Leo Messi a la banqueta, es va apropiar la pilota des dels primers segons del duel i al minut 5 ja va comptar amb una doble ocasió, com a conseqüència de la pressió que exercia cada vegada que perdia la bimba. L’uruguaià Luis Suárez va encarar Fernando Pacheco, que va repel·lir el seu xut, però el brasiler Philippe Coutinho tampoc va poder moure el marcador al recollir el rebuig, ja que la pilota es va estavellar contra el seu compatriota Rodrigo Ely. En només dotze minuts, el Barcelona ja ho havia intentat de totes les maneres possibles amb un Alabès que es defensava com podia i que va ser testimoni d’una sortida fulgurant de l’equip blaugrana, que no va titubejar de camí cap a la victòria. Tan sols una pilota aturada botada per Jony Rodríguez als quinze minuts va aixecar del seient el públic que va omplir de gom a gom Mendizorrotza i va obligar Ter Stegen a agafar la pilota, davant de l’intent de rematada de Rodrigo Ely.

El monòleg dels homes d’Ernesto Valverde a penes culminava amb rematades, excepte les que intentaven els blaugranes des de fora de l’àrea, davant de l’oposició d’una defensa de cinc, ben plantada, que obligava a filtrar moltes passades als mitjans del Barça, que es perdien per línia de fons.

El Barcelona creava més perill amb les recuperacions de pilota i les transicions amb velocitat, com la que va culminar el charrúa Suárez als 29 minuts, que va ser desbaratada pel porter local. L’Alabès va intentar aprofitar les poques ocasions que va tenir i encara que s’aproximava amb timidesa pels nombrosos metres que havia de recórrer amb pilota, apostava a la seua millor arma aquest curs: la pilota aturada. Així, al minut 36, va estar a prop d’avançar-se a través d’un servei de banda llançat a l’àrea i prolongat per Ely, que no va aconseguir atrapar Borja Bastón davant la rapidesa de Ter Stegen. Al minut 40 un cop de cap llunyà de Rodrigo Ely, en una falta treta per Jony Rodríguez, va fer tremolar els fonaments del Barcelona abans del descans, al qual es va arribar amb el resultat inicial, 0-0.