SEGRE

DEPORTES

Pau Molins, sobre el cas Rosell: "Un escàndol, se l'ha matat civilment i socialment"

Per als advocats, “el sistema ha fallat” i preveuen exigir responsabilitats

D’esquerra a dreta, els advocats Andrés Maluenda i Pau Molins sortint ahir de la casa de Rosell.

D’esquerra a dreta, els advocats Andrés Maluenda i Pau Molins sortint ahir de la casa de Rosell.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat de Sandro Rosell, Pau Molins, va lamentar que l’expresident del Barça mai hauria d’haver entrat a la presó i va afegir que “se l’ha matat civilment i socialment”. Els advocats de Rosell (entre ells Anna Solé, de la Granja d’Escarp) van denunciar que “el sistema ha fallat” i van anunciar que, una vegada que la sentència sigui ferma, es plantejaran exigir responsabilitats i indemnitzacions. Pau Molins i Andrés Maluenda consideren que la presó preventiva a la qual va estar subjecte el seu client va ser “un escàndol per abusiva i desproporcionada”, motiu pel qual estudiaran “si hi ha hagut un mal funcionament de l’administració de la justícia, per part de la instructora” i d’altres persones, de cara a exigir eventuals responsabilitats.

La portaveu creu que “és una prova més de l’abús del sistema judicial espanyol”

Molins es va congratular per l’absolució, de la qual va dir que “és una notícia d’impacte internacional. La importància és brutal”. I va denunciar que la instrucció va ser pilotada íntegrament per a la UDEF de la Policia Nacional. “Recordo una frase de la instructora [Carmen Lamela] que deia que Rosell es dedicava a la delinqüència. Algú hauria de demanar disculpes”, va assenyalar Molins. “Començant per la mateixa detenció, en la qual els mitjans de comunicació van arribar abans que la mateixa policia; després una presó injustificada i prolongada durant 23 mesos. Ple d’irregularitats. En aquells 23 mesos no s’ha practicat res més que les proves testificals. I resulta que al final arribes a judici i el tribunal dóna per bona tota la versió de la defensa, que no s’ha mogut des del principi. Si s’hagués fet això abans ens hauríem estalviat 23 mesos de presó”, va afegir l’advocat. Molins va denunciar també l’abús que es fa de la presó preventiva. “Algú hauria de fer examen de consciència i replantejar aquesta mesura”, va dir el lletrat, que va afegir: “Aquest és un cas paradigmàtic del que no ha de ser un procés penal.” “L’Audiència Nacional ha fet un gran servei a la justícia”, va apuntar Molins. “Avui és un dia en què ens sentim molt orgullosos i en el cas de qui els parla torno a confiar en la justícia”, va recalcar. Un altre dels advocats de Rosell, Andrés Maluenda, va explicar com va ser el moment en què li va comunicar a l’expresident del Barça que estava absolt. “Quan l’hi he dit, hem cridat els dos, i ell no parava de dir-me: «D’acord, però, tens la sentència? Porta-me-la.» Hi havia la seua dona, la Marta, i quan ha arribat la sentència l’hem llegit junts”.

L’advocat de Marta Pineda, José María Fuster Fabra, va afirmar que aquesta sentència és la prova de “com molts cops es prejutja la gent”, ja fins i tot des que és investigada, i també es demostra que fins al final hi ha partit, fent un símil futbolístic. A més, va celebrar que la sentència recull pràcticament tot el que va plantejar la defensa, i va agrair la confiança dels Rosell en ell, encara que va fer broma: “Tot i la victòria segueixo sent de l’Espanyol. Que ningú no en tingui cap dubte.”

tracking