SEGRE

FUTBOL ACTIVITATS

La Catalana busca una nova fornada de nenes futbolistes

Torrefarrera acull l’1 de maig la setena jornada de promoció per a dones

La nova edició de la Jornada de Futbol Femení es va presentar ahir a la Diputació de Lleida.

La nova edició de la Jornada de Futbol Femení es va presentar ahir a la Diputació de Lleida.DIPUTACIÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que el futbol femení està protagonitzant un creixement imparable, la Federació Catalana de Futbol (FCF) no cessa en la campanya per impulsar la promoció d’aquest esport entre les nenes de sis a catoze anys. Torrefarrera serà, el pròxim dia 1 de maig, una de les quinze seus a tot Catalunya en què se celebrarà una nova edició de la Jornada de Futbol Femení.

“Vam començar amb 60 jugadores i l’1 de maig comptarem amb la participació d’unes 140 nenes”, explicava ahir el vicepresident de l’FCF i delegat a Lleida, Jordi Terés, durant la presentació d’aquesta jornada a la Diputació de Lleida, en un acte en què va estar acompanyat pel vicepresident i alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre; el diputat Paco Cerdà i el delegat territorial a Lleida de la secretaria general d’Esports de la Generalitat, Joan Segura.

Terés va assenyalar que des de l’FCF “estem molt orgullosos de la feina que s’ha fet en aquests set anys” i va mostrar les xifres que demostren el creixement del futbol femení a Lleida: “Tenim vint-i-sis clubs que tenen equips femenins, hi ha quaranta-sis equips entre futbol i futbol sala i comptem amb vuit presidentes de clubs.” La jornada comptarà amb una ambaixadora, la futbolista de l’AEM Ona Baradad, que ja ha estat convocada per la selecció espanyola sub-17.

“Les primeres jornades van ser dures, però avui, el que semblava impossible s’ha fet realitat. Som capaços d’omplir estadis i segueix el creixement del futbol femení”, va afegir.

Jordi Latorre, per la seua banda, va felicitar la Federació Catalana per l’esforç. “Fa anys que van començar a treballar per aconseguir la igualtat en el futbol i s’està notant un canvi. Encara queda molt a fer, però s’ha d’agrair i valorar el camí recorregut”.

Joan Segura va destacar que, gràcies a campanyes com Orgulloses, s’ha aconseguit “donar més visibilitat al futbol femení” i va destacar el recent ascens de l’AEM a Primera B.

Encara que bona part de les prop de 140 jugadores que participaran en les Jornades són federades, Terés va destacar que “l’objectiu segueix sent atreure nenes que no són federades i que s’animin a fer-ho”.

tracking